Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Σούβλες στο Παλλάς από τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας»

Μύρισε «Πάσχα» στη Βουκουρεστίου, όπου στήθηκε τρελό πανηγύρι με κοκορέτσια, λαδοτύρια, ξεροτήγανα και άφθονο κρασί (ενώ οι ταξιθέτριες μοίραζαν μέχρι και κουφέτα προτού ξεκινήσει η θεατρική παράσταση)

Μύρισε… τσίκνα η Βουκουρεστίου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου! Η παραγωγή της παράστασης «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά, που ανεβαίνει για 20 παραστάσεις σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Παλλάς, είχε στήσει κανονικό γλέντι, για να γιορτάσουν θεατές και περαστικοί τους γάμους της Κρουστάλλως και του Λιάκου, αλλά και της Μάρως με τον Μήτρο.

Αρνιά, κοκορέτσι, σπληνάντερο, λαδοτύρια, ξεροτήγανα και πολύ κρασί περίμεναν στους πάγκους που είχαν στηθεί έξω από το θέατρο όσους παρακολούθησαν το βουκολικό δράμα, αλλά κι εκείνους που… ακολούθησαν τη μυρωδιά από τα εδέσματα που έκανε την ατμόσφαιρα γιορτινή.
23r1234r4r243rt 2Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί το… event, ο χώρος είχε στολιστεί με πολύχρωμες λάμπες, όπως εκείνες που κρεμούν στα πάλκα των πανηγυριών, ενώ από τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο ακούγονταν δημοτικά τραγούδια.

Μόλις έπεσε και το τελευταίο χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές εντός θεάτρου, όσοι παρακολούθησαν το έργο έπεσαν στη συνέχεια σαν τις… μύγες στους μεγάλους πάγκους, περιμένοντας να απολαύσουν τα καλοψημένα κρεατικά και τα γλυκίσματα του γάμου.

Ευχές

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι ευχές «και στα δικά σας» που ακούγονταν από διάφορες μεριές, αφού πραγματικά το σκηνικό θύμιζε γαμήλιο τραπέζι σε κάποια πόλη ή χωριό της ελληνικής περιφέρειας. Το τι θα ακολουθούσε το… προανήγγειλαν με τον τρόπο τους οι ηθοποιοί της παράστασης, αφού με τη χαρμόσυνη είδηση του «διπλού» γάμου επαναλάμβαναν ότι θα γίνει γλέντι με αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσι, ωστόσο κανείς δεν το πήρε… τοις μετρητοίς.

Μέχρι που, βγαίνοντας από το Παλλάς, βρέθηκαν στα… Βλάχικα της Βάρης.

Πιο νωρίς, πάντως, οι ταξιθέτριες φρόντισαν να γλυκάνουν τους… καλεσμένους στο γλέντι περνώντας με δίσκους και προσφέροντας κουφέτα για τα «καλορίζικα» της Κρουστάλλως και του Λιάκου. Η Ευγενία Δημητροπούλου και ο Πάνος Βλάχος υποδύθηκαν το τραγικό ζευγάρι, που όμως έζησε το δικό του happy end, αν και η πλοκή του κειμένου τούς ήθελε -παρολίγον- Ρωμαίο και Ιουλιέτα.

Συγκλονιστική στον ρόλο της κυρα Γιάννενας, μάνας του Λιάκου, ήταν η κορυφαία θεατρική ηθοποιός μας Ρένη Πιττακή, ενώ συνέθεσε ένα ανατριχιαστικό δίδυμο με τη Μαρία Πρωτόπαπα, προερχόμενη από τη νέα γενιά, η οποία υποδυόμενη τη μητέρα της πρωταγωνίστριας, τη Μάρω, μας έβαλε για τα καλά στο δικό της δράμα που έζησε, αφού στα μάτια του υποψήφιου γαμπρού της, του Μήτρου (τον ενσάρκωσε ο γοητευτικός και ταλαντούχος Βασίλης Μπισμπίκης) είδε τον παιδικό της έρωτα. Από τις απολαυστικότερες στιγμές ήταν όταν στη σκηνή βρισκόταν ο Χρήστος Στέργιογλου (μπαρμπα-Χρόνης), καθώς και όταν τραγουδούσε ο Γιώργος Μαργαρίτης κομμάτια όπως τα «Μια βοσκοπούλα αγάπησα», «Το φεγγάρι κάνει βόλτα». Στο τέλος, ο Στέργιογλου κάλεσε στη σκηνή τον σκηνοθέτη της παράστασης, Πέτρο Ζούλια, ο οποίος μάλιστα πιάνοντας το χέρι του Μαργαρίτη άρχισε να χορεύει στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής που ακουγόταν.
23r1234r4r243rt 1Ελισσάβετ Κυρίτση
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...