Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Εβαλαν χειροπέδες στους τρεις επιστάτες

Συνελήφθησαν αυτοί που άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα στα χωράφια της Μανωλάδας.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι τρεις αδίστακτοι επιστάτες του «μακελειού» της Μανωλάδας που πυροβόλησαν εν ψυχρώ δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες επειδή… τόλμησαν να διεκδικήσουν δεδουλευμένα έξι μηνών για την απασχόλησή τους σε χωράφια με φράουλες!

Από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών που τραυμάτισαν συνολικά είκοσι οχτώ άτομα σοκάροντας το πανελλήνιο και διασύροντας τη χώρα μας στο εξωτερικό. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες και αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κατάφεραν να εντοπίσουν έναν 21χρονο δράστη την ώρα που περιφερόταν σε κεντρική περιοχή στην Αμαλιάδα. Ο αδίστακτος επιστάτης δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών που έδρασαν αστραπιαία, με αποτέλεσμα να τον αιφνιδιάσουν και να του περάσουν χειροπέδες πριν προλάβει να αντιδράσει.

Λίγη ώρα αργότερα και έπειτα από άριστα συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δυο «πιστολέρο», ηλικίας 39 και 27 ετών, την ώρα που βρισκόντουσαν σε δικηγορικό γραφείο της πόλης, πιθανώς για να διαπραγματευτούν την παράδοσή τους. Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί «εφόρμησαν» στο γραφείο και συνέλαβαν τους δύο δράστες πριν προλάβουν να αντιδράσουν. Οι συνολικά τρεις επιστάτες που έβαψαν με αίμα αθώων εργατών το χώμα της Μανωλάδας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος είκοσι οχτώ ανθρώπων. Οπως μάλιστα έγινε γνωστό, ο 27χρονος είχε «μπλεχτεί» και στο παρελθόν σε επίθεση κατά μετανάστη και μάλιστα στην ίδια περιοχή.

Εικόνες-σοκ

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο με σκηνές από την αιματηρή επίθεση εναντίον διακοσίων περίπου μεταναστών από το Μπανγκλαντές έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, που έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση, διακρίνονται δεκάδες τραυματισμένοι μετανάστες που κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος και περιμένουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρουν στα κέντρα υγείας του Πύργου και της Πάτρας. Δίπλα στους χτυπημένους αλλοδαπούς που σφαδάζουν από τους πόνους βρίσκονται πολλοί ομοεθνείς τους που προσπαθούν να τους συνεφέρουν και να τους αναπτερώσουν το ηθικό. 

Ο υπουργός

Το σημείο όπου δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση οι αλλοδαποί εργάτες επισκέφτηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν και δήλωσε ότι κανένας από τους αλλοδαπούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιστατών δεν θα απελαθεί. «Αυτό που συνέβη όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Οσα συνέβησαν είναι απαράδεκτα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...