Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γάμος στον βυθό για δύο τουρίστες

03/11/2014 - 15:01 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης σε βάθος 15 μέτρων στα νερά της Κρήτης

Βούτηξαν στα κρυστάλλινα νερά της κρητικής θάλασσας και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε βάθος 15 μέτρων! Ο λόγος για ένα τολμηρό ζευγάρι τουριστών που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πριν από λίγες μέρες αψήφισε το τσουχτερό κρύο κι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης στον μαγικό βυθό της θάλασσας! Πρόκειται για τον Ζαχάρα από τη Νότια Αφρική, που πριν από περίπου δύο χρόνια γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, τη Ρενάτα από την Ουγγαρία, η οποία έμελλε να γίνει γυναίκα του, και μάλιστα με πραγματικά πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο.
Οι δύο τουρίστες αγαπούν τις καταδύσεις και έχουν μεγάλη αδυναμία στην Κρήτη, που αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό τους. Ετσι, όταν πήραν την απόφαση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου αντί να επιλέξουν μια εκκλησία, προτίμησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στον βυθό της θάλασσας!

Βεβαίως, επειδή ήταν αδύνατο να τελεστεί το μυστήριο μέσα στη θάλασσα, ο γάμος ξεκίνησε παραδοσιακά. Το ζευγάρι έφτασε στο σημείο όπου θα πραγματοποιούσε την κατάδυση συνοδεία μουσικών οργάνων, με τη λύρα να δίνει τον ρυθμό και τους παρευρισκομένους να τραγουδούν μαντινάδες με θέμα -τι άλλο;- την αγάπη και τον έρωτα!
Αφού έφτασαν στην παραλία, ο Ζαχάρα και η Ρενάτα φόρεσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και φυσικά την καταδυτική στολή που θα τους προστάτευε από το κρύο. Εν συνεχεία βούτηξαν στα καταγάλανα νερά και καταδύθηκαν σε βάθος 15 μέτρων, εκεί όπου είχε στηθεί μια μεγάλη ανθοστολισμένη αψίδα! Το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς το σημείο, στάθηκε κάτω από την αψίδα και χωρίς να χάσει χρόνο αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης!
Στη συνέχεια οι δυο τους βγήκαν στη στεριά και αφού δέχθηκαν τις ευχές των παρευρισκομένων, κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου είχε στηθεί ένας πλούσιος παραδοσιακός μπουφές με γαμοπίλαφο και εκλεκτά εδέσματα. Οπως ήταν φυσικό, μετά το φαγητό ακολούθησε κρητικό γλέντι, το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλοι υποβρύχιοι γάμοι, οι οποίοι φαίνεται ότι αποτελούν πλέον νέα μόδα! 

Ανδρέας Αξιώτης