Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Ελπίς και Δώρα για το Σουδάν!

«Επιχείρηση» προσβάσιμο νερό από δύο Ελληνες για τους κατοίκους ενός χωριού

Ανέλπιστους συμμάχους έχουν βρει στα πρόσωπα δύο νεαρών Ελλήνων, με καταγωγή από τη Λαμία, οι περίπου 1.200 κάτοικοι (εκ των οποίων 300 παιδιά) στο μικρό χωριό Al Youya, στην περιοχή Barah του Σουδάν, που είναι αναγκασμένοι να διανύουν κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ο 25χρονος Ελπις (Ελπιδοφόρος) Χρυσοβέργης και η συνομήλικη κοπέλα του Δώρα Μπίστη, που έχουν ήδη στο «βιογραφικό» τους τέσσερις φιλανθρωπικές αποστολές-ταξίδια σε χώρες της Αφρικής, βάλθηκαν να φτιάξουν ένα πηγάδι στο μακρινό Σουδάν για να έχουν οι χωρικοί καθαρό νερό!
4q32rt34tfd 4Το ζευγάρι, που διασχίζει την Αφρική ταξιδεύοντας από το Κέιπ Τάουν στο Κάιρο προκειμένου να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «Afriquest» με θέμα τον ελληνισμό στην Αφρική, ήρθε σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Sadagaat και δημιούργησε το Water4Life με σκοπό να συγκεντρώσουν το ποσό των 8.000 δολαρίων, με το οποίο φιλοδοξούν να χρηματοδοτήσουν όλο το έργο καλύπτοντας τα έξοδα για την αγορά της δεξαμενής νερού, την εργασία του πολιτικού μηχανικού και την αγορά μιας γεννήτριας που θα τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος.

Από τη Λαμία

Ηδη τα δύο νεαρά παιδιά από τη Λαμία βρίσκονται στην περιοχή, στα βόρεια της αφρικανικής χώρας και συμμετέχουν στα έργα που έχουν ξεκινήσει, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια ομάδα παθιασμένων ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με αυτούς και βοηθούν στο έργο τους διαδίδοντας την εκστρατεία και στηρίζοντας επικοινωνιακά την καμπάνια.

Μία από αυτούς είναι η 22χρονή Αλεξία Χαρούπα, τελειόφοιτη Επικοινωνίας και Marketing στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που μίλησε στην «Espressο» για το πρότζεκτ Water4Life.

«Εμαθα για την καμπάνια μέσω του facebook και όταν διάβασα πως οι κάτοικοι του χωριού Al Youya περπατάνε καθημερινά πάνω από τρία χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση σε νερό, ήρθα σε επαφή με τον Ελπι και τη Δώρα, και έγινα μέλος της ομάδας. Το πρότζεκτ θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα ανακουφίσει τους κατοίκους και θα βοηθήσει τα περίπου 300 παιδιά να πάνε στο σχολείο, αφού τώρα, αντί να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, βοηθούν στις εργασίες και συνοδεύουν τα κοπάδια ζώων των γονιών τους στα σημεία όπου υπάρχει νερό» λέει η 22χρονη.

Οποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα www.indiegogo.com/projects/water4life-clean-water-for-sudan και να προσφέρει ό,τι μπορεί, μέχρι τη λήξη της εκστρατείας στις 15 Νοεμβρίου.

«Ουσιαστικά στηρίζουμε επικοινωνιακά την καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης των δύο παιδιών και ζητάμε την οικονομική συνεισφορά του κόσμου προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση στο μικρό χωριό του Σουδάν. Ο κόσμος που ζει εκεί βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές, αφού η περιοχή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, με ομάδες ανταρτών να συγκρούονται και να χτυπάνε χωρίς διακρίσεις, ακόμη και γυναίκες και παιδιά. Το έργο αφορά μια γεώτρηση σε βάθος περίπου 30 μέτρα. Τα εναπομείναντα έξοδα του έργου, που έχει ήδη ξεκινήσει, αγγίζουν τα 8.000 δολάρια και ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει όσα χρήματα μπορεί, ώστε να ολοκληρωθεί».

Να σημειωθεί ότι οι δύο ταξιδιάρηδες Λαμιώτες είχαν απευθύνει κάλεσμα για οικονομική βοήθεια (τον περασμένο Μάιο) μέσω της πλατφόρμας indiegogo προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και το ντοκιμαντέρ «Afriquest». «Μέρος των χρημάτων που θα μαζέψουμε θα διατεθεί στον αφροελληνικό οργανισμό SANA» ξεκαθάριζαν οι δύο νέοι. Μέχρι τα τέλη του Μαΐου είχαν πράγματι συγκεντρώσει 4.000 δολάρια!
4q32rt34tfd 3Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...