Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Το «κακομούτσουνο» μπριάμ

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς γεύτηκαν τα «άσχημα» λαχανικά σε ένα σούπερ τραπέζι κάτω από τον Λευκό Πύργο

Στραβά καρότα και πατάτες με… καρούμπαλα, ξεθωριασμένες μελιτζάνες και… κακομούτσουνα κολοκυθάκια μπήκαν στην κατσαρόλα και έγιναν ένα νοστιμότατο μπριάμ για 5.000 Θεσσαλονικείς! Με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που έπλυναν και καθάρισαν τα «άσχημα» λαχανικά, γνωστοί σεφ μαγείρεψαν το πρωί της Κυριακής κάτω από τον Λευκό Πύργο και έστρωσαν τραπέζι, δίνοντας ένα γευστικό μήνυμα κατά της σπατάλης των τροφίμων. Υπό τις οδηγίες των μελών της Ενωσης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης, του Λευτέρη Λαζάρου, της Νταϊάν Κόχυλα και του Ευτύχη Μπλέτσα, όλοι βοήθησαν ώστε να ετοιμαστεί το… ατελείωτο μπριάμ του event, με τίτλο «Με-Νου 5.000», που οργάνωσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Feedback.
re34r24r2 1Οπως ανέφερε η εθελόντρια Αννα Σιλίδου: «Χρησιμοποιήθηκαν λαχανικά που λόγω της εμφάνισής τους θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Κι όμως, τα μαγειρέψαμε και φτιάξαμε ένα πεντανόστιμο γεύμα». Αλλος εθελοντής επισήμανε πως σκοπός ήταν να «αποδείξουμε ότι τα λαχανικά, άσχετα με την εμφάνισή τους, έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να πετάμε τρόφιμα, αφού μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να ετοιμάσουμε υπέροχα γεύματα».

Δεκάδες περαστικοί βρέθηκαν στον χώρο όπου στήθηκαν οι τεράστιες κατσαρόλες και δοκίμασαν το πλήρες γεύμα, που περιλάμβανε ένα πιάτο μπριάμ, σαλάτα και φρουτοσαλάτα.
re34r24r2 2Οπως έλεγαν οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, η σημαντική αυτή δράση θα πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον, «για να κατανοήσει ο κόσμος την αξία των τροφίμων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες έμαθαν να διαβάζουν τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και τις συστάσεις συντήρησης και αποθήκευσής τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόληψη όσον αφορά τη σπατάλη τροφίμων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...