Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

«Χτίζεται» νέο Δημόσιο

Επίσπευση των αλλαγών ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός με το βλέμμα στην 13η Μαΐου.

Ο χρόνος λειτουργεί πιεστικά για την κυβέρνηση, κάτι που επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, το οποίο, εξαιτίας του αριθμού των υπουργών που συμμετείχαν, θύμιζε μίνι Υπουργικό Συμβούλιο. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό με κύριο θέμα τις αλλαγές στις δομές πέντε υπουργείων, αλλά και τις πρόσφατες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας για τις ευρύτερες αλλαγές στο Δημόσιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για το νέο Δημόσιο, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.  Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός δήλωσε ότι κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η προώθηση του κυβερνητικού έργου και, όπως τόνισε, ολοκληρώθηκε πλέον η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης του Δημοσίου και πλέον δρομολογείται η δεύτερη φάση -η πιο σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε-, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου. Οσον αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι σχηματίστηκε μηχανισμός με επιτροπές και στελέχη, και γνωστοποίησε ότι από τους 10.000 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς στο ΑΣΕΠ που περιμένουν να προσληφθούν θα προέλθει ο κύριος όγκος των υπάλληλων που θα αντικαταστήσουν τους 15.000 που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική αποχώρηση μέχρι το 2014. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι για καθεμία αποχώρηση θα γίνεται και μία πρόσληψη νέων εργαζομένων, μέσω του ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση  πιέζεται χρονικά και αγωνιά για τη 13η Μαΐου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup. Το Μαξίμου θέλει να ελπίζει ότι τότε θα πετύχει την εκταμίευση του ποσού των 12 δισ. ευρώ που αποτελούν τις δόσεις περασμένων μηνών, αλλά και αυτές που αφορούν τον επόμενο μήνα, χωρίς να μεσολαβήσει άλλη αξιολόγηση από την τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και θα το ψηφίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το αργότερο μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, με δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα η Βουλή θα είναι κλειστή, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Αργά το απόγευμα κι ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη (για το πολυνομοσχέδιο) υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε στον υπουργό Οικονομικών και κατέθεσε την κύρια αντιπρόταση του Κινήματος, να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ ζήτησε να αρχίσει να συζητείται από τώρα η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...