Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

«Σπάνε» τα κατοστάρια διά παν ενδεχόμενο

Οι καταθέτες σπεύδουν στις τράπεζες.

Ο φόβος του «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων (αν και αυτή τη στιγμή το εν λόγω ενδεχόμενο στην Ελλάδα έχει απομακρυνθεί) δεν έχει εκλείψει. Ετσι αρκετοί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ σπεύδουν να τους σπάσουν σε πολύ μικρότερους, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος «κουρέματος» (αφού καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ μένουν ανέπαφες).

Και δεν μιλάμε για λίγους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς κάτι παραπάνω από 200.000 είναι οι λογαριασμοί στην Ελλάδα οι οποίοι έχουν στα υπόλοιπά τους ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός αυτός ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, αλλά κάτι οι αναλήψεις για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών και κάτι οι εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό για τη διασφάλιση των χρημάτων, μειώθηκε σημαντικά και σήμερα είναι -αναλογικά- από τους μικρότερους στην Ευρωζώνη.

Αυτός ο αριθμός των καταθετών θα γίνει τώρα πολύ μικρότερος και τούτο γιατί, όπως προαναφέραμε, οι δικαιούχοι υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου κουρέματος σπεύδουν να σπάσουν τους λογαριασμούς τους σε πολύ μικρότερους, κάτω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να επωφεληθούν της εγγύησης, αφού ποσά κάτω από αυτό το όριο καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Οσοι δεν «σπάνε» τις καταθέσεις βάζουν συνδικαιούχους (φυσικά, έμπιστα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον) προκειμένου να πετύχουν την ίδιο στόχο, αφού οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες ανά πρόσωπο.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα