Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Εγινε σεφ διότι ήθελε να χάσει περιττά κιλά

H εκ βαθέων εξομολόγηση της μαγείρισσας Μ. Λόη στους «New York Times»

ΜΙΑ μεγάλη συνέντευξη έδωσε στους «New York Times» η δική μας Μαρία Λόη. Ο δημοσιογράφος Anahad O’ Connor την περιγράφει ως μια διακεκριμένη σεφ, συγγραφέα και δημοφιλή μαγείρισσα τόσο στην ελληνική όσο και την αμερικανική τηλεόραση. Υστερα από μια σύντομη αναφορά στη Ναύπακτο απ’ όπου κατάγεται, τα γκουρμέ εστιατόρια που διατηρεί και το βιβλίο της «Αρχαίων Δείπνον» κατέληξε να τη ρωτάει για το αγνό γιαούρτι που χρησιμοποιεί στις συνταγές της, αντί για κρέμες γάλακτος ή άλλα παχυντικά υλικά.

Το γιαούρτι

«Η μητέρα μου έφτιαχνε το καλύτερο. Από εκεί ξεσήκωσα τη συνταγή! Η γιαγιά μου και η προγιαγιά μου ήταν εκπληκτικές στην κουζίνα. Θα μπορούσαν να κάνουν δέκα διαφορετικά πιάτα σε μισή ώρα. Από εκείνες κληρονόμησα το ταλέντο μου».
Αποκάλυψε μάλιστα πως η αφορμή να εγκαταλείψει την καριέρα της και να μπει στην κουζίνα ήταν η μάχη με τα κιλά της. «Προτού γίνω σεφ, είχα άλλη καριέρα. Ταξίδευα πολύ συχνά στο εξωτερικό κι έτρωγα συνέχεια στο… πόδι. Πάχυνα πολύ μέσα σε δυόμισι χρόνια. Πήρα είκοσι κιλά. Προσπάθησα να κάνω δίαιτα, αλλά δεν υπήρχε επιστροφή. Τότε είπα: “Φτάνει! Αλλάζω τη ζωή μου. Πάω να μαγειρέψω!” Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είμαι τρελή που θα άφηνα τα πάντα για να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Αλλά, δόξα τω Θεώ, εκεί βρήκα την ευτυχία μου. Αυτό ήταν σχεδόν πριν από δεκαπέντε χρόνια».

Η πρώτη επαφή της με την τηλεόραση έγινε μέσω ενός anchorman, όπως αποκαλύπτει: «Πρέπει να αποκτήσεις δική σου εκπομπή» της είπε. «Και αυτή η εκπομπή ξεκίνησε, πήγε πολύ καλά, έγινα πολύ γνωστή και σήμερα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη» συμπληρώνει η σεφ. Η Μαρία Λόη αποκάλυψε μάλιστα: «Με την οικονομική κρίση οι Ελληνες τρώνε πλέον όπως οι παππούδες μας. Υγιεινά. Τουλάχιστον βελτίωσε την υγεία των ανθρώπων. Κάτι καλό βγήκε από αυτό».

Δήμητρα Δάρδα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...