Ο ερωτικός τραγουδιστής έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.
Μαζί με τα δύο «καμάρια» του από τον γάμο του με τη Σοφία Αλιμπέρτη, που ήταν στην πρεμιέρα του στο Μέγαρο Μουσικής, ο Γιάννης Πάριος τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη το οποίο παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του καλού λαϊκού τραγουδιού. Αποκάλυψη της βραδιάς ήταν ο μικρός γιος του τροβαδούρου της αγάπης, ο 16χρονος Νικόλας, ο οποίος δήλωσε πως θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, επιλέγοντας όμως το εξωτερικό και όχι την Ελλάδα για να βρει τον δικό του δρόμο στο τραγούδι.
Την Τρίτη το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «ζωντάνεψε» μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης, με την ερμηνεία του Γιάννη Πάριου. Επρόκειτο για μουσική παράσταση-σπονδή. Ο Γιάννης Πάριος για τρεις «νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες» έστησε το δικό του πάλκο με συντροφιά τους μουσικούς του και τις νεανικές του αναμνήσεις, με την προσδοκία να αναδείξει την καθαρότητα, τον λυρισμό, τη ζεστασιά και την ανθρωπιά των τραγουδιών του μεγάλου μας ρεμπέτη. «Θυμάμαι την οικογένειά μου -που ήταν όλοι υπέροχοι τραγουδιστές και εγώ το στερνοπαίδι- να σιγοτραγουδούν τα τραγούδια του και κατακλύζομαι από τα ωραιότερα συναισθήματα» δήλωσε ο Γιάννης Πάριος λίγες μέρες πριν ξεκινήσει αυτό το μουσικό αφιέρωμα, ενώ μετά την πρώτη παράστασή του -με το σεμνό ύφος που τον διακρίνει πάντα- συμπλήρωσε: «Προσπάθησα πάρα πολύ, δεν ξέρω αν τα κατάφερα μπροστά στην απεραντοσύνη του Τσιτσάνη. Αν τα κατάφερα, χαλάλι».
Ανάμεσα σε αυτούς πού έδωσαν το «παρών» στην πρώτη βραδιά ήταν και η πρώην σύζυγος του Πάριου, η Σοφία Αλιμπέρτη, με τους δύο γιους τους, τον 21χρονο Μιχαήλ και τον 16χρονο Νικόλα. Από τα δύο βλαστάρια του τραγουδιστή και της ηθοποιού τα φλας έκλεψε ο πιο μικρός, ο Νικόλας, ο οποίος αφού δήλωσε πως είναι περήφανος για τον πατέρα του, αποκάλυψε πως θέλει να ακολουθήσει τα βήματά του στο τραγούδι, αλλά θέλει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό! Στο άκουσμα αυτής της επιθυμίας του η μητέρα του χαμογέλασε και δήλωσε ότι «και η μαμά θα πάει μαζί του». Εκεί ήταν και η Δέσποινα Βανδή, που είπε ότι «ο Πάριος τη συγκινούσε από τότε που ήταν παιδί στην Καβάλα» και η Νόνικα Γαληνέα, που αποκάλεσε τον τραγουδιστή «θεό»!
Πιστή στις… πρεμιέρες η Αλιμπέρτη
Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η Σοφία Αλιμπέρτη δεν απουσιάζει από καμία πρεμιέρα του πρώην συζύγου της, πάντα συνοδευόμενη από τα παιδιά τους. Γεγονός που οφείλεται στις καλές σχέσεις που διατηρεί μαζί του. Η γνωστή ηθοποιός από τότε που εγκατέλειψε τον χώρο της σόουμπιζ (η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2009 στον ΑΝΤ1, που παρουσίαζε κάθε Σαββατοκύριακο την εκπομπή «Καλομελέτα κι έρχεται») έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάνει όλα όσα επιθυμεί με τον τρόπο που θέλει. Αλλωστε και σε ερώτηση που της τέθηκε μετά το τέλος της συναυλίας σχετικά με την αποχή της από τα καλλιτεχνικά πράγματα, δήλωσε πως δικαιούται να ζήσει τη ζωή της.
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

