Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η αλήθεια για το «Araevo»

Προανάκριση για τις συνθήκες της τραγωδίας στη Λιβύη, που στοίχισε τη ζωή δύο ναυτικών

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου των δύο άτυχων ναυτικών, ενός Ελληνα και ενός Ρουμάνου, μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων «Araevo». Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι (ώρα 13.30) της 4ης Ιανουαρίου στο λιμάνι Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, όταν το «Araevo» δέχτηκε επίθεση από πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης. Χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή στον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, ο οποίος έχει αναλάβει την προανάκριση, να εξετάσει υπό ποιες ακριβώς συνθήκες έχασαν τη ζωή τους οι δύο ναυτικοί.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματικοί του στρατού της Λιβύης δήλωσαν πως το πλοίο είχε προειδοποιηθεί να μην εισέλθει στο λιμάνι Ντέρνα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως μετέφερε ισλαμιστές μαχητές. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει διαψεύσει αυτές τις «αναφορές» στον Τύπο επισημαίνοντας πως το δεξαμενόπλοιο ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρία National Oil Corporation (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα – Ντέρνα χωρίς προβλήματα. Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αεροπορική επίθεση και προσθέτοντας πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες του περιστατικού, να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς και να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων. Την επίθεση καταδίκασε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

Δηλώσεις

«Καταδικάζουμε αυστηρά τον βομβαρδισμό. Η κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη εναντίον εμπορικών συμφερόντων επιδεινώνει μια σύγκρουση που είναι στην ουσία της πολιτική». Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως η βία συνεχίζει να «απειλεί την ακεραιότητα, την ενότητα, την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία ζωτικών θεσμών στη Λιβύη, ιδιαίτερα της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας. Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας για να βοηθήσουν τον λιβυκό λαό να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διακυβέρνησης ανοιχτό σε όλα τα κόμματα».

Το δεξαμενόπλοιο «Αraevo» της εταιρίας Aegean Shipping Anagement S.A. κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας τις σορούς των δύο άτυχων ναυτικών. Εν συνεχεία θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Σημειώνεται πως το πλοίο έχει 26 άτομα πλήρωμα, τρεις Ελληνες, δύο Ρουμάνους και 21 Φιλιππινέζους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...