Ο εμφανίσιμος μπάρμαν ζητούσε 5.000 ευρώ για να σβήσει όσα ανέβαζε σε ιστοσελίδες πορνό
Ενας 48χρονος που περιστασιακά εργαζόταν ως μπάρμαν σε νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής και του Κολωνακίου έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς φέρεται ότι εκβίαζε τις πρώην ερωμένες του αναρτώντας σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου (με αγγελίες για εκδιδόμενες γυναίκες) γυμνές τους φωτογραφίες και βίντεο που είχε τραβήξει εν αγνοία τους! Επειτα με ψεύτικα στοιχεία, μέσω διαδικτύου, εμφανιζόταν ως «σωτήρας» στα θύματά του και ζητούσε 5.000 ευρώ για να «καθαρίσει» τις ιστοσελίδες!
Ο 48χρονος εμφανίσιμος και καλοντυμένος μπάρμαν βρήκε τον δάσκαλό του από μια 44χρονη πρώην σύντροφό του, η οποία τελικά κατήγγειλε την περιπέτειά της στους αστυνομικούς. Η γυναίκα μετά τον χωρισμό της από τον 48χρονο άρχισε να δέχεται στο σπίτι της τηλεφωνήματα από αγνώστους που είχαν δει την αγγελία και οι οποίοι της ζητούσαν να κλείσουν μαζί της ροζ ραντεβού επί πληρωμή!
Η ζωή της μετατράπηκε σε κόλαση, ωστόσο γρήγορα εμφανίστηκε ένας διαδικτυακός από μηχανής θεός! Η γυναίκα δέχτηκε ένα μήνυμα στο προφίλ της στο facebook από άγνωστο άτομο, που έγραφε: «Μπορώ να καθαρίσω για σένα και να κατεβούν τα πάντα από το πορνοσάιτ, αρκεί να μου δώσεις 5.000 ευρώ. Αν συμφωνήσεις, θα σου δώσω οδηγίες πού να αφήσεις τα χρήματα».
Η καταγγελία
Η γυναίκα αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άρχισε έρευνα, ενώ έπειτα από συνεργασία των ελληνικών Αρχών και της διαχειρίστριας εταιρίας του facebook αποκαλύφτηκαν τα πραγματικά στοιχεία του κατόχου του προφίλ, ο οποίος είχε στείλει το μήνυμα. Τότε διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 48χρονος μπάρμαν. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, φαίνεται πως ο 48χρονος είχε κάνει επάγγελμα τον εκβιασμό των πρώην συντρόφων του, καθώς οι αστυνομικοί τις Δίωξης έχουν στοιχεία για άλλες 12 γυναίκες που φέρεται ότι έχουν πέσει θύματα και μάλιστα πλήρωσαν χρηματικά ποσά για να κατέβουν οι καυτές φωτογραφίες και τα βίντεο από διάφορες ιστοσελίδες. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατέγραφε τις ερωτικές του περιπτύξεις εν αγνοία των γυναικών που είχαν κατά καιρούς βρεθεί στο κρεβάτι του, ενώ σε διάφορα σάιτ στα οποία αναρτούσε το υλικό έδινε τα πραγματικά στοιχεία των γυναικών και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων τους.
Θεοδόσης Π. Πάνου
