Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Η χρονιά του… τράγου σκορπά τρόμο και «κακά νέα»!

Τι φέρνει στους Κινέζους το νέο έτος που ανέτειλε, ποιοι θα ευνοηθούν και γιατί το… μηρυκαστικό έχει κάνει πολλούς να φοβούνται για το μέλλον

Η νέα χρονιά των Κινέζων είναι γεγονός και έχει κέρατα! Χθες άρχισε η χρονιά του yang, η οποία είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σε επίπεδο συμβολισμών και εκτιμάται ότι είναι ο λόγος που στην Κίνα οι μαιευτήρες το περασμένο διάστημα έφτασαν στα όρια της υπερκόπωσης. «Υπερκόπωση» όμως προκαλεί και η διαμάχη για το τί σημαίνει «yang», που άλλοι στη Δύση το λένε πρόβατο, άλλοι τράγο κι άλλοι κριάρι. Οι Κινέζοι δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αφού η λέξη του σημαίνει και τα τρία. Το συμπαθές μηρυκαστικό, όπως κι αν λέγεται, δεν είναι από τα πιο αγαπημένα σύμβολα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι εγκυμονούσες προγραμμάτισαν καισαρικές για να γεννήσουν πριν από την έλευση του νέου έτους, τουλάχιστον όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Το φαινόμενο αυτό αποδίδεται στη δεισιδαιμονία που υποστηρίζει ότι εννέα στους δέκα που γεννιούνται τέτοιες χρονιές είναι δυστυχείς.


Οι ειδικοί σε θέματα αστρολογίας ωστόσο απορρίπτουν αυτή την άποψη και τονίζουν ότι το yang έχει θετικό συμβολισμό. Στο κάτω κάτω, γεννημένοι σε χρονιά του yang είναι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Μικ Τζάγκερ, η Ζανγκ Ζιγί, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Μπιλ Γκέιτς. Μύθος που έχει τουλάχιστον 1.500 χρόνια ζωής περιγράφει πως πέντε κατσίκες κουβαλούσαν στο στόμα τους καρπούς για να σώσουν τους ανθρώπους που υπέφεραν από την ξηρασία στην επαρχία Γκουάνγκζου. Από τότε αυτή η περιοχή απολαμβάνει την ευεργετική επίδραση της βροχής.

Το ζωδιακό προφίλ όσων γεννήθηκαν στη χρονιά αυτή, έχει τα στοιχεία της ηρεμίας αλλά και της μοναχικότητας και της άβουλης στάσης απέναντι στη ζωή. Επαγγελματικά οι κατσίκες ξεχωρίζουν ως παιδίατροι, δάσκαλοι, μουσικοί, διακοσμητές, ανθοπώλες και ηθοποιοί.

Οσοι έχουν γεννηθεί τη χρονιά του yang, δηλαδή το 1919, 1931,1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 και 2015, είναι βέβαιο πως θα σφύζουν από υγεία. Για τα άλλα, οι ειδικοί δεν υπόσχονται και πολλά. Οσοι πιστεύουν πάντως στα ζώδια του κινεζικού κύκλου και ζουν στις χώρες της Απω Ανατολής από χθες είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο τι λένε και στο τι κάνουν. Σύμφωνα με τις δεισιδαιμονίες στις οποίες πιστεύουν, στις αρχές του νέου σεληνιακού έτους δεν πρέπει να ξεστομίζουν λέξεις όπως «θάνατος», «δολοφονία», «φάντασμα» ή «ασθένεια». Ειδικά την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς δεν παίρνουν καν φάρμακο, επειδή αν το κάνουν, πιστεύουν ότι αυτό θα αποτελέσει κακό οιωνό για την υγεία τους.

Ατυχήματα αλλά και φυσικές καταστροφές 

Αστάθεια είναι η λέξη-κλειδί για το νέο κινεζικό έτος – τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνό του. Οι περισσότεροι «αστρολόγοι» προβλέπουν διεθνή οικονομία με προβλήματα αλλά και φυσικές καταστροφές. Ατυχήματα στον τομέα των μεταφορών είναι επίσης μεταξύ των προβλέψεων.

Τυφώνες στις ΗΠΑ και περιβαλλοντική μόλυνση στην Κίνα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, ενώ η διεθνής οικονομία θα φθάσει στα όριά της τον Ιούνιο. Ομως μην ανησυχείτε, το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου τα πράγματα αλλάζουν, με τις εξελίξεις κυρίως στα οικονομικά του πλανήτη να αρχίσουν να σταθεροποιούνται. Σε ό,τι αφορά τα ατυχήματα, τα αεροπορικά θα είναι λιγότερα από πέρυσι, θα υπάρξουν όμως περισσότερα με αυτοκίνητα, λεωφορεία και τρένα.

Υπάρχουν όμως και θετικές προβλέψεις. Οι δικηγόροι θα τα πάνε καλά, ενώ οι επενδυτές θα αποκομίσουν κέρδη, αφού τα χρηματιστήρια θα εμφανίσουν ανοδικές τάσεις – πάντα όμως μετά το καλοκαίρι. Ως τότε, λένε οι «αστρολόγοι», θα πρέπει να περιμένουν όσοι θέλουν να κάνουν νέες επιχειρήσεις.
Ειδικά οι γυναίκες, θα πρέπει να επενδύσουν σε κοσμήματα και χρυσό και να αποφύγουν ταξίδια σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Εξάλλου όλοι πρέπει να φορούν κάτι κόκκινο. 

Κατερίνα Νικολοπούλου  

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα