Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Ο «δρ Σποκ» ταξιδεύει στα… αστέρια

Οι στιγμές στην καριέρα του Νιμόι, που ενσάρκωσε τον θρυλικό εξωγήινο στη σειρά «Σταρ Τρεκ»

f2 35Με την ευχή που συνόδευε πάντα τον χαιρετισμό με τα δάχτυλά του αποχαιρέτησε τους χιλιάδες θαυμαστές του μέσω twitter ο τηλεοπτικός δρ Σποκ, μερικά 24ωρα πριν από τον τελευταίο «διακτινισμό» του.

Ο Λέοναρντ Νιμόι (ο Αμερικανός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον εξωγήινο Μίστερ Σποκ στη διάσημη τηλεοπτική σειρά «Σταρ Τρεκ» αλλά και στις κινηματογραφικές ταινίες που την ακολούθησαν) έχασε τη μάχη με τη χρόνια
αποφρακτική πνευμονοπάθεια σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι του, στο Λος Αντζελες.

«Η ζωή είναι σαν κήπος. Οι τέλειες στιγμές υπάρχουν, αλλά δεν διατηρούνται για πάντα, παρά μόνο στη μνήμη. Μακροζωία και ευημερία» είχε γράψει χαρακτηριστικά στην τελευταία ανάρτησή του στο twitter στις 23 Φεβρουαρίου.f4 21

Η νόσος

Ο Νιμόι ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος στα social media, όπου ανέβαζε συχνά φωτογραφίες του ίδιου και της συζύγου του. Μέσα από αυτά είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ότι διαγνώστηκε με την εν λόγω νόσο, παρά το γεγονός ότι είχε κόψει το κάπνισμα πριν από 30 χρόνια.

Γεννημένος στη Βοστόνη στις 26 Μαρτίου του 1931, ο Νιμόι έφυγε για το Χόλιγουντ σε ηλικία 18 ετών. Εκεί ξεκίνησε την 60χρονη πορεία του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο μέσα από πολλούς μικρούς ρόλους σε διάφορες παραγωγές τη δεκαετία του ’50.

f7 10Ο ρόλος που τον ανέδειξε σε θρύλο των σειρών επιστημονικής φαντασίας ήρθε ωστόσο αρκετά χρόνια μετά, το 1966. Ο «Σποκ», τον οποίο υποδύθηκε για τρία χρόνια, ήταν το ψυχρό, άκρως λογικό αντίβαρο του παρορμητικού κυβερνήτη του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ», του Τζέιμς Κερκ, που ενσάρκωνε ο Γουίλιαμ Σάτνερ. Ο ρόλος αυτός έμελλε να σημαδέψει για πάντα την καριέρα του.

Βραβεία Emmy

Εχοντας κερδίσει τρία βραβεία Emmy ενσαρκώνοντας αυτόν τον ήρωα, ο Νιμόι θα μπορούσε να εξασφαλίσει οποιοδήποτε ρόλο ήθελε στη συνέχεια, ωστόσο η ταύτισή του με τον Σποκ στα μάτια του κοινού δημιούργησε προβλήματα στη μετέπειτα καριέρα του. Αυτά αντανακλώνται και μέσα από τους τίτλους των δύο αυτοβιογραφιών του, «Δεν είμαι ο Σποκ» (1975) και «Είμαι ο Σποκ» (1995).

f3 19Η ενασχόλησή του με τη σκηνοθεσία αποδείχτηκε πιο σοφή επιλογή. Πίσω από τις κάμερες οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν οι ταινίες «Σταρ Τρεκ 4: Επιστροφή στη Γη» και «Ενα μωρό για τρεις» με πρωταγωνιστή τον Τομ Σέλεκ.


Αντίο από την Κατράλ και τα μέλη του «Εντερπράιζ»8 7

Το δικό της «αντίο» στον Λέοναρντ Νιμόι είπε μέσω twitter μια παλιά συμπρωταγωνίστριά του, θυμίζοντας στο ευρύ κοινό ότι υπήρξε κι αυτή μέλος πληρώματος του «Εντερπράιζ». Είναι η Κιμ Κατράλ, η οποία είχε υποδυθεί τη Βάλερι στην ταινία «Star Trek VI: The Undiscovered Country» το 1991. Χαρακτήρισε «μέντορα, πρωταθλητή και φίλο» τον Νιμόι, ανεβάζοντας κοινή τους φωτογραφία στο twitter. Δίπλα στον Mr Spock είχε επίσης βρεθεί η Κίρστι Aλεϊ.

f5 10Συντετριμμένος από την απώλεια του συμπρωταγωνιστή, «αδερφού» και κουμπάρου του είναι και ο «Κάπτεν Κερκ». Ο Γουίλιαμ Σάτνερ εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Νιμόι αλλά και για το γεγονός ότι δεν θα κατάφερνε να δώσει το «παρών» στην κηδεία του, που έγινε χθες, λόγω φιλανθρωπικής υποχρέωσης που είχε. Δεσμεύτηκε ωστόσο να διοργανώσει συγκέντρωση για να τον τιμήσει.

Ακόμα και άνθρωποι που δεν τον γνώρισαν ποτέ είπαν το δικό τους «αντίο» στον Νιμόι. Ο αστροναύτης Τέρι Βιρτς από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναπαράστησε τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό του «Σποκ» με φόντο τη Γη.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...