Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Νεκρός ο Ελληνας που πολεμούσε τους τζιχαντιστές

Τι λέει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Σκάρφιλντ, που σκοτώθηκε σε μάχη με τους ακραίους του Ισλάμ

Πόνος αβάσταχτος αλλά και τρόμος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην οικογένεια του Ελληνα κομάντος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών στη Συρία.r34r234r 2 Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ερικ Σκάρφιλντ είχε τη δύναμη ψυχής να μιλήσει στην «Espresso» για τον χαμό του γιου του, παρότι, όπως εξομολογήθηκε, φοβάται.

«Δεν θέλω να πω πολλά, ούτε να δώσω προσωπικές πληροφορίες. Φοβάμαι ένα ενδεχόμενο χτύπημα εκδίκησης των τζιχαντιστών εις βάρος της οικογένειας, είτε εδώ στην Αγγλία είτε στην Ελλάδα» λέει ο Κρις Σκάρφιλντ. Και είναι λογικό να φοβάται για τη σύζυγό του Βίκυ Καραγκούνη και την κόρη τους Γεωργιάνα. Ξέρει πως οι ισλαμιστές του ISIS απειλούν με αντίποινα όσους τους προξενούν ζημιά και μισούν ιδιαίτερα τους Δυτικούς.

Ανθρωπιστική βοήθεια 

«Ο γιος μου έφυγε γύρω στις 20 Νοεμβρίου, βασικά για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην YPG, τη μονάδα Πολιτικής Προστασίας δηλαδή που έχουν οι Κούρδοι για την παροχή αρωγής στους αμάχους» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου κομάντος κάνοντας -είναι η αλήθεια- μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Οι παύσεις στον λόγο του γίνονται για να μην ακουστεί ο λυγμός. Δεν τα καταφέρνει πάντα.

«Δεν γνωρίζαμε ότι θα το έκανε αυτό. Δεν ξέραμε πως ήταν αποφασισμένος. Δεν μας είχε πει τίποτα, ίσως επειδή είμαστε χριστιανοί και οι Κούρδοι είναι μουσουλμάνοι, οπότε θα ανησυχούσαμε ακόμα περισσότερο για την απόφασή του» συμπληρώνει.

Και είναι αλήθεια πως ο Κωνσταντίνος -ή Κώστας, όπως τον φώναζαν όλοι στη γειτονιά του, στο Ρόιστον του βόρειου Γιορκσάιρ- ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος, όπως ίσως δεν θα ταίριαζε σε έναν κομάντος. Είχε σπουδάσει υποκριτική, βλέποντας όμως πως δεν ήταν εύκολο να κάνει καριέρα αποφάσισε να επικεντρωθεί στην επιθυμία του να προσφέρει στον άνθρωπο.

«Αρχικά υπηρέτησε στις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, πριν από περίπου τρία χρόνια. Είχε περπατήσει όλη την Ελλάδα όταν υπηρετούσε. Ελαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Ελλάδα ως κομάντος» λέει ο πατέρας του. Στη συνέχεια εντάχθηκε ως πεζοναύτης στις βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις. «Πρακτικά το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να βοηθήσει τους άμαχους Κούρδους. Εκανε απόπειρα να φτάσει στη Συρία, αλλά συνελήφθη προσπαθώντας να μπει στο συριακό έδαφος, επειδή θεωρήθηκε πως πήγαινε να ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών» μας λέει ο Κρις Σκάρφιλντ και συνεχίζει:

«Λίγους μήνες μετά του επιτράπηκε να παραιτηθεί από τον βρετανικό στρατό και τον Νοέμβριο πήγε στο Κουρδιστάν θέλοντας να προσφέρει πρώτες βοήθειες στα πεδία των μαχών. Στην αρχή δεν πολεμούσε. Αργότερα όμως, όταν απέκτησε την εμπιστοσύνη των Κούρδων μαχητών, του επέτρεψαν να παίρνει όπλο και να βγαίνει στην πρώτη γραμμή».

Η κουβέντα μας πηγαίνει μοιραία στη σχέση του γιου του με την Ελλάδα. «Ο Κώστας γεννήθηκε στη Βρετανία, λάτρευε όμως την Ελλάδα και δεν έχανε ευκαιρία να επισκέπτεται την πατρίδα όπου γεννήθηκε η μητέρα του Βίκυ Καραγκούνη. Το τελευταίο ταξίδι του ήταν πέρυσι, στο τέλος του καλοκαιριού, οπότε -μεταξύ άλλων- επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου ζει ο θείος του».

Στα ταξίδια του δεν έχανε την ευκαιρία να θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ αντίκριζε πάντα με δέος τον Παρθενώνα. «Νομίζω πως έχει φωτογραφία στη σελίδα του στο facebook μπροστά στον Παρθενώνα» μας λέει ο δυστυχής πατέρας, ενώ στην ίδια σελίδα δεν λείπει καταχώριση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Guardian», που ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα έπρεπε να ντρέπονται που κρατούν τα γλυπτά του Παρθενώνα. 

Γιάννης Δουνδουλάκης 

Η σορός του Ελληνα κομάντος τάφηκε στη Συρία

Ολμος έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής νεαρού Ελληνα που ως εθελοντής στη Συρία έδινε μάχη στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στην αγριότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. r34r234r 1Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ σκοτώθηκε τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Καμίσλι που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού. Ο πρώην πεζοναύτης του Βασιλικού Στρατού της Βρετανίας χτυπήθηκε από όλμο κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές.

«Το καντήλι του μπορεί να έκαψε για λίγο, αλλά έκαιγε λαμπερό, με αγάπη, θάρρος, πίστη και τιμή, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν» ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας. Οι γονείς του πληροφορήθηκαν τηλεφωνικά τον χαμό του παιδιού τους από έναν Βρετανό φιλοκούρδο ακτιβιστή, τον Μαρκ Κάμπελ. «Τρία ήταν τα πράγματα που η μητέρα του ήθελε να μάθει αμέσως. Ηθελε να ξέρει αν υπάρχει το σώμα του – και υπάρχει. Ηθελε να ξέρει πότε πέθανε και ήθελε να ξέρει αν σκοτώθηκε στη μάχη, κάτι που ισχύει» δήλωσε στο Sky News o Κάμπελ.

Η σορός του Κωνσταντίνου Ερικ Σκάρφιλντ τάφηκε ήδη στη Συρία και από πάνω φυτεύτηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, μια ελιά.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...