Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η «σιωπή» των γηπέδων!!

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ επαναρχίζει, αλλά χωρίς να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες

Σε βουβά γήπεδα θα επιστρέψουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Η Πολιτεία αποφάσισε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως, επειδή ακόμη δεν υπάρχουν εγγυήσεις (από τις ΠΑΕ) για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, όλα τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς θεατές («κεκλεισμένων των θυρών»). «Από αύριο θα υπάρχει ένας κωδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σε όλα τα σημεία του. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών την ερχόμενη Κυριακή, και ευχόμαστε όλα αυτά (σ.σ.: που συζητήθηκαν) να έχουν ολοκληρωθεί. Θα επανεξετάσουμε την απόφαση…» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους της ΕΠΟ (Γ. Γκιρτζίκης), της Σούπερ Λίγκας (Γ. Μποροβήλος) και της Φούτμπολ Λιγκ (Σπ. Καλογιάννης). Η τοποθέτηση του Στ. Κοντονή «γέννησε» την απορία αν η απόφαση της κυβέρνησης αγγίζει το ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός (11/3), ωστόσο ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, με κόσμο…

Τα άμεσα «μέτρα»

Τα «μέτρα» που τίθενται σε ισχύει από… σήμερα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση επεισοδίων, τα «βαριά» χρηματικά πρόστιμα στις ΠΑΕ και η αφαίρεση βαθμών. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σε όλα τα γήπεδα) μετατίθεται για την επόμενη περίοδο. «Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο στο οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα, με τα οποία εξοπλίζεται η Πολιτεία και οι διοργανώτριες Αρχές» είπε ο κ. Κοντονής, εννοώντας και τις κάμερες παρακολούθησης, και πρόσθεσε: «Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο ότι δεν θα το βρει σε νεκροτομείο, νοσοκομείο ή στο… τμήμα». Το αργότερο σε 15 ημέρες, άλλωστε, αναμένεται ο νέος αθλητικός νόμος που θα εμπεριέχει όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο… Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, το νομοσχέδιο θα προβλέπει αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, η διοίκηση θα εκλέγεται από τα σωματεία και όχι τις Ενώσεις. Επίσης, η κυβέρνηση θέλει αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία όλων των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ήτοι οι πειθαρχικές επιτροπές να σχηματίζονται μόνο από τακτικούς δικαστές (κάτι που βρίσκει σύμφωνη την ΕΠΟ). Επίσης, στον νέο νόμο υπάρχει σκέψη να συμπεριληφθεί διάταξη προκειμένου τα χρήματα από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ΠΑΕ να κατατίθενται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να πηγαίνουν… υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Oσο για το ραντεβού που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν με τον Μισέλ Πλατινί, ο Στ. Κοντονής επεσήμαnε: «Θα ακούσουμε τη γνώμη τους και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους». Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, κάλεσε τους οπαδούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί θα δοθούν εντολές στους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες. «Είπαμε πως όταν έχουμε φωτοβολίδες οι οποίες θα μπορέσουν να προκαλέσουν τραυματισμούς, ή είσοδο οπαδών στο γήπεδο, ο διαιτητής θα φεύγει» τόνισε. 

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...