Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Τζιχαντιστής με το… baby face!

Ο 18χρονος Αυστραλός Τζέικ Μπιλάρντι παράτησε το σχολείο, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και απειλεί με (ακόμα χειρότερη) «11η Σεπτεμβρίου»!

Τα baby face χαρακτηριστικά του Δυτικού που εμφανίζεται σε απειλητικά βίντεο των τζιχαντιστών παραπέμπουν σε όμηρο. Το αγόρι όμως που χαρακτηρίζεται από τα διεθνή μέσα «λευκός τζιχαντιστής» είναι από τους πιο σκληρούς στρατολογημένους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συχνά πυκνά εξαπολύει απειλές μέσω twitter, λέγοντας μάλιστα ότι η 11η Σεπτεμβρίου θα φαντάζει παιδικό παιχνίδι μπροστά στα χτυπήματα που ετοιμάζουν οι «αδερφοί» του.

34eq243daw 3Τι οδήγησε όμως τον 18χρονο Τζέικ Μπιλάρντι από το Κρέιγκιμπερν της Μελβούρνης να αφήσει το λύκειο, ενώ ήταν καλός μαθητής και να ταξιδέψει στη Συρία; Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Australian», o θάνατος της μητέρας του πριν από κάποια χρόνια τον έβαλε σε μονοπάτια αναζήτησης και ο θυμός του τον οδήγησε στη βίαιη οργάνωση. Οι γείτονές του στην Αυστραλία τον περιγράφουν ως ένα ντροπαλό και μπερδεμένο παιδί, ενώ συμμαθητής του λέει ότι δεν είχε σχεδόν καθόλου φίλους και «όποτε προσπαθούσες να αστειευτείς μαζί του αντιδρούσε επιθετικά».

34eq243daw 2Βίντεο από το σχολείο του, που δημοσιεύει η «Daily Mail», δείχνει ωστόσο ότι ο νεαρός γινόταν στόχος bullying, γεγονός που εκτιμάται ότι του δημιούργησε εκδικητικές διαθέσεις. Αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα όταν στην επίθεση που έγινε στο καφέ του Σίδνεϊ έγραψε στο twitter, στο οποί χρησιμοποιεί το μουσουλμανικό όνομά του: «Αυτό που έγινε στο Martin Place ήταν μόνο η αρχή για εσάς, σκυλιά!»

Η οικογένειά του δηλώνει διά στόματος της αδερφής του πατέρα του συντετριμμένη. «Πώς να νιώθει κανείς; Μιλάμε για τον γιο του αδερφού μου. Είναι ολέθριο, απλώς ολέθριο» είπε η Τζέικ Μπιλάρντι. Την ίδια ώρα, Γάλλος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ένας 13χρονος από το Στρασβούργο είναι ο νεαρότερος τζιχαντιστής που σκοτώθηκε εν ώρα μάχης. Ο Νταβίντ Τομσόν υποστηρίζει ότι ο ο Αμπου Μπακρ αλ-Φαράνσι σκοτώθηκε πριν από δύο μήνες, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία επιτέθηκαν στο φυλάκιό του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...