Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Ξέσπασε ο πατέρας της Στέλλας

Ενοχοι ο 27χρονος και οι δύο γιατροί για τον θάνατο της Σ. Ακουμιανάκη

Πικραμένοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα οι γονείς της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη όταν έκλεισε η αυλαία της δίκης και παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της κόρης τους το 2011. Η οικογένεια της άτυχης μαθήτριας, που έχασε τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, άκουσε με ανακούφιση την ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, που καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση (με αναστολή) τον 27χρονο κατηγορούμενο για τον βιασμό κατά συναυτουργία σε βάρος της ανήλικης. Σε φυλάκιση 30 μηνών (επίσης με αναστολή) καταδικάστηκε καθένας από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που ανέλαβαν το περιστατικό.

«Το παιδί μας σήμερα θα ζούσε, αν κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αυτά τα κτηνώδη ένστικτα στο μυαλό τους και αν κάποιοι άλλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό μας πικραίνει η απόφαση του δικαστηρίου, διότι μας επιβεβαίωσε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης.

Μιλώντας στην «Espresso» η Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρος της οικογένειας Ακουμιανάκη, τόνισε ότι η δικαστική απόφαση επιβεβαίωσε την απόλυτη πεποίθηση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς της Στέλλας, ότι δηλαδή το παιδί τους θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν έκαναν τη δουλειά τους οι γιατροί: «Οι γονείς στάθηκαν στη δίκη με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια, χωρίς θεατρινισμούς, με έναν πόνο διάχυτο στη συμπεριφορά τους αλλά απόλυτα αξιοπρεπή στην εκδήλωσή του. Αποδέχτηκαν την απόφαση δικαστηρίου με ανακούφιση και -τελικά- με πικρία, γιατί πίστεψαν απόλυτα ότι το παιδί τους θα μπορούσε να έχει σωθεί, αν οι άνθρωποι που παρέλαβαν και εξέτασαν το περιστατικό έκαναν στοιχειωδώς τη δουλειά τους και το αντιμετώπιζαν με ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο».

Αποκάλυψη

Η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής σημείωσε: «Είχαμε μια δυσκολία να αποδείξουμε τον μηχανισμό του θανάτου και τελικά αποκαλύφθηκε, παρά τις όποιες δυσχέρειες μας δημιούργησαν οι μάρτυρες γιατροί. Δηλαδή, πράγματι ο μηχανισμός του θανάτου μπορεί να ξεκίνησε από το αλκοόλ, αλλά τελικά ο θάνατός της δεν αποφεύχθηκε επειδή οι γιατροί δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως και όπως έπρεπε το περιστατικό. Σε διάστημα τεσσεράμισι ωρών, το παιδί έλαβε τριάμισι λίτρα ορούς και δεν έκανε διούρηση, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί το οίδημα του εγκεφάλου σε βαθμό που να “στραγγαλίσει” το κέντρο της αναπνοής. Η μικρή δεν ανέπνεε για αρκετό διάστημα, με συνέπεια οι πνεύμονες να μη λειτουργήσουν και να καμφθεί στο τέλος η καρδιά».

Οι ποινές, που έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ανακοινώθηκαν στη 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης έπειτα από μακρά διαδικασία στο δικαστήριο Χανίων. Στις 24 Μαρτίου αναμένεται νέα δίκη, με κατηγορούμενο τον δεύτερο νεαρό που ήταν μαζί με τη Στέλλα το μοιραίο βράδυ και ο οποίος θα καθίσει στο «σκαμνί» του Δικαστηρίου Ανηλίκωνσ, καθώς ήταν τότε 17 ετών.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...