Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

«Εσβησε» στον ύπνο του το λαμπρό μπουζούκι

Απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από τον χαμό (ενώ κοιμόταν) του κορυφαίου συνθέτη Χάρη Καλούδη σε ηλικία 55 ετών

«Εφυγε» στον ύπνο του, σε ηλικία 55 ετών, ο κορυφαίος συνθέτης που έγραψε το κομμάτι του Σταμάτη Γονίδη «Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου», εμπνευσμένος από τη σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη. Ο Χάρης Καλούδης, γνωστός επίσης για τις συνεργασίες του με τον Πασχάλη Τερζή, την Αντζελα Δημητρίου και την Αντζυ Σαμίου, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου ζούσε μόνος του.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο καλός του φίλος, επίσης μπουζουξής, Χρήστος Γκούβας σκορπίζοντας αμέσως τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ένας μετά τον άλλον, άνθρωποι που τον γνώριζαν και δούλεψαν μαζί του στα νυχτερινά κέντρα και τα στούντιο ηχογράφησης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στα social media.

«Ενα μεγάλο αντίο σε έναν εξαίρετο μουσικό και συνθέτη, στον Χάρη Καλούδη. Συνεργάστηκε και με τον Πασχάλη μας και του έδωσε ένα πανέμορφο κομμάτι, το “Εγώ δεν είμαι αετός”, σε στίχους Βασίλη Παπαδόπουλου, το 1999» γράφτηκε στην επίσημη σελίδα του Τερζή στο facebook. «Χαρούλη μου, καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ όσοι σε γνωρίζαμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τι να πρωτοθυμηθώ από όσα περάσαμε μαζί; Στο καλό, με όλη μου την αγάπη» σχολίασε από την πλευρά της η Αντζυ Σαμίου.

Λαμπρή πορεία

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού κατάφερε με το ταλέντο του να διαγράψει λαμπρή πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Συνεργάστηκε με τη Ρίτα Σακελλαρίου, τη Δήμητρα Παπίου, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Λεωνίδα Βελλή, τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, ενώ υπήρξε για χρόνια το πρώτο μπουζούκι του Σταμάτη Γονίδη, στον οποίο χάρισε και τη διαχρονική επιτυχία «Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου», σε στίχους Νίκου Γρίτση.

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Οπως αποκάλυψε ο στιχουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2010, το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του αξέχαστου καλλιτέχνη, την Ελένη Μενεγάκη. Οι δυο τους έκαναν σχέση την εποχή που η παρουσιάστρια εμφανιζόταν στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» φτάνοντας μέχρι τον αρραβώνα. Μάλιστα την περίοδο που ήταν μαζί, ο Καλούδης έπαιζε μπουζούκι στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Δημήτρης Κοντολάζος. Κάπως έτσι γνωρίστηκε με τον τελευταίο η παρουσιάστρια και βάφτισε αργότερα την κόρη του Σοφία.

Η Μενεγάκη δεν ήταν η μόνη διάσημη σχέση του Χάρη Καλούδη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο συνθέτης διατηρούσε δεσμό με την Αντζελα Δημητρίου, για την οποία έγραψε την επιτυχία «Οταν η νύχτα προχωρά», που όμως πέρασε στην ιστορία με τον τίτλο «Ποια θυσία». Πάντως, παρά την έντονη ζωή του και τις πολλές κατακτήσεις του στο ωραίο φύλο, ο δημοφιλής δεξιοτέχνης του μπουζουκιού δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο Χάρης Καλούδης βρέθηκε το 2013 καθηλωμένος στο κρεβάτι, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Τότε είχε κερδίσει τη μάχη με τον θάνατο. Τούτη τη φορά όμως δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του κορυφαίου μουσικού έγινε χθες το πρωί, στις 10.30, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ηλίας Μαραβέγιας 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα