Οι μέθοδοι που μειώνουν τον πόνο στη μέση

Ανακούφιση με μια σειρά από φάρμακα και ειδική θεραπεία

Κατά μέσο όρο «θυμάται» όσους έχουν ευαισθησία μία φορά στα τρία χρόνια, ρίχνοντάς τους στο κρεβάτι αρκετές μέρες ή ακόμη και εβδομάδες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος στη μέση μπορεί να αντιμετωπιστεί με σειρά φαρμάκων και άλλων θεραπευτικών μεθόδων.

Μπορεί η παρακεταμόλη να αποδείχτηκε μέσα από πρόσφατη επιστημονική έρευνα αναποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όμως υπάρχει μια σειρά άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που μπορεί να βοηθήσουν, όπως η ασπιρίνη και η ιμπουπροφένη. Οι ουσίες αυτές περιορίζουν τη φλεγμονή που έχει σχηματιστεί στην περιοχή και κατ’ επέκταση μειώνουν την πίεση που ασκείται στα νεύρα και προκαλεί πόνο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η παρατεταμένη χρήση τους αυξάνει τον κίνδυνο γαστρεντερικής αιμορραγίας. Αλοιφές που περιέχουν τις ίδιες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, αν και είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα χάπια, δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, επομένως αποτελούν καλή εναλλακτική.

Τα έμπλαστρα που περιέχουν κυψέλες θερμότητας, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα και τροφοδοτούν την πάσχουσα περιοχή με θερμότητα, μπορούν επίσης να προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο για έως και οκτώ ώρες.

Απαραίτητη η κίνηση

Αν και στο παρελθόν η οδηγία των γιατρών ήταν ανάπαυση για τουλάχιστον 10 ημέρες, σήμερα αυτό που βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς είναι ότι η κίνηση είναι απαραίτητη, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης επώδυνων μυϊκών σπασμών και ενισχύει τους ραχιαίους μυς που βοηθούν στη στήριξη της πλάτης. Είναι κατ’ επέκταση πολύ σημαντικό οι πάσχοντες να παραμένουν δραστήριοι με τακτικούς περιπάτους αλλά και με ασκήσεις που μπορούν να υποδείξουν γιατροί και φυσιοθεραπευτές, ανάλογα με τη φύση του κάθε περιστατικού.

Η σωστή στάση του σώματος όταν καθόμαστε μπορεί όχι μόνο να προσφέρει ανακούφιση, αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά για τυχόν μελλοντικές κρίσεις. Τα πόδια πρέπει να είναι ανοιχτά, οι μηροί με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και τα αυτιά ευθυγραμμισμένα με τους ώμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.

Πέθανε η αδελφή του Νότη Σφακιανάκη

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ώρες ο Νότης Σφακιάνακης.Ο...

Βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του έκανε γνωστός κύριος της σόουμπιζ!

Ο φωτογραφικός μας φακός τους εντόπισε να διασκεδάσουν στο νυχτερινό κέντρο «Fantasia» και μας πόζαραν αγκαλιά.