«Χαστούκι» made in USA!

Καυστική δήλωση από Αμερικανό αξιωματούχο (μετά και το διάβημα) για την υπόθεση Σάββα Ξηρού

Ηχηρό χαστούκι έδωσαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα μετά το σχετικό διάβημα προς το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αξιωματούχος των ΗΠΑ εξέδωσε πύρινη δήλωση κατακεραυνώνοντας τη χώρα μας.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών, υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Ελληνες πολίτες, Αμερικανοί και άλλα θύματα.

Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: Τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια».

Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης εμφανίστηκε αντίθετος με τη σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. «Δεν χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για ανθρωπιστικούς λόγους…

Αυτά μπορεί να τα κρίνει η Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να τα λύσει (με χάρη) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας… Δεν μπορεί να καταθέτουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που να λένε “βγαίνουν όλοι”» ανέφερε ο υπουργός ανάβοντας φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο για να εκτονώσει την κατάσταση λίγο αργότερα ο κ Πανούσης διευκρίνισε: «Τον κ. Παρασκευόπουλο τον ξέρω πολλά χρόνια, διαφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του… Δικό του όμως είναι το υπουργείο και αυτός είναι ο επισπεύδων».

Από την πλευρά του πάντως, ο πρωθυπουργός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ Πανούση, καθώς θα τον επισκεφθεί σήμερα στις 10.30 στο υπουργείο επί της οδού Κατεχάκη. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει κάνει γνωστή την ατζέντα των συνομιλιών, πρόκειται ουσιαστικά, σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές, για μια κίνηση του πρωθυπουργού, με την οποία επιθυμεί να εκτονώσει την ένταση και να πάρει πάνω του το ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Πέτρος Κωστόπουλος: Συγκινήθηκε όταν είδε το πατρικό του – «Έφυγα 16 χρονών»

Μια συγκινητική έκπληξη περίμενε τον Πέτρο Κωστόπουλο το μεσημέρι...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...