Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Βάσω: Λυπάμαι για σένα και το ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου από την πρώην υπ. Ανάπτυξης για τα εξοπλιστικά

Βολές εις βάρος του πρώην συντρόφου τους Ακη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσαν στις χθεσινές καταθέσεις τους ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το σκάνδαλο για τις μίζες στα εξοπλιστικά, η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η πρώην υπουργός Ανάπτυξης, φανερά εκνευρισμένη, απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο χαρακτήρισε «φρικιαστικά» όσα φέρεται να διέπραξε, ενώ σε ηπιότερους τόνους ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου «φοβερή και συνταρακτική». Οπως τόνισε η Βάσω Παπανδρέου στη δίωρη κατάθεσή της, «η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έβλαψε πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ», ενώ τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με τους δύο πρώην υπουργούς να έχουν έναν ιδιαίτερα έντονο διάλογο:

Ακης Τσοχατζόπουλος: Με την κυρία Παπανδρέου επί χρόνια βρισκόμασταν μαζί και ζήσαμε αρκετές περιπτώσεις ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΚΥΣΕΑ ήταν το βασικό ανώτατο όργανο που έπαιρνε τις αποφάσεις.

Βάσω Παπανδρέου: Δεν κατηγορείστε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, ούτε για τη διαδικασία, ούτε για τίποτα άλλο, κατηγορείστε για δωροδοκία.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν κάνω διάλογο μαζί σας.

Βάσω Παπανδρέου: Λυπάμαι πάρα πολύ για σένα και για το ΠΑΣΟΚ!

Ακης Τσοχατζόπουλος (σε παραλήρημα εξακολουθεί να μιλάει, ενώ η κυρία Παπανδρέου αποχωρεί): Το συμβούλιο άμυνας εισηγείται στο ΚΥΣΕΑ. Εν συνεχεία όμως η απόφαση λαμβάνεται στο ΚΥΣΕΑ.

Νωρίτερα η κυρία Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει στην κατάθεσή της πως ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ ήταν τυπικός, ενώ τόνισε πως «χωρούν δωροδοκίες» στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων προσθέτοντας πως «ήταν πρακτική των γερμανικών εταιριών να δωροδοκούν».

Αποφεύγοντας να πάρει ευθέως θέση για το ζήτημα της δωροδοκίας που βαρύνει τον Ακή Τσοχατζόπουλο, ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έκανε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, όταν ανακάλυψε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «την τεράστια απάτη» που είχε τελεστεί με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, στο πλαίσιο της προμήθειας των TOR-M1. «Διαπίστωσα πως στο επιχειρησιακό σκέλος η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ήταν ικανοποιητική, με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα όμως έγινε τεράστια απάτη. Προσέφυγα στη διπλωματική διαδικασία και είχα αποτέλεσμα» τόνισε.

Υπήρχε άνοιγμα

Αναφερόμενος στα οικονομικά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου επισήμανε πως υπήρχε εκτίναξη των δαπανών.

«Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζί με το Ισραήλ και την Αμερική. Υπήρχε μεγάλο άνοιγμα σε εξοπλισμούς, το οποίο, όπως σωστά είπε ο κ. Σημίτης, έπρεπε να κοπεί. Για τον λόγο αυτόν, όταν ανέλαβα το ΥΕΘΑ, κινήθηκα με βάση το συμφέρον του Δημοσίου. Εισηγήθηκα δραστικές περικοπές» πρόσθεσε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Νίκος Ζήγρας με δήλωσή του στο δικαστήριο ζήτησε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να κατονομάσει αυτούς που τον δωροδόκησαν, επικαλούμενος τις καταθέσεις του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου μάλιστα να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της κυβέρνησης έναντι των δανειστών μας!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...