Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Τοξικό νέφος στη Αττική!

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης απελευθέρωσε κοκτέιλ επικίνδυνων ουσιών

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης απελευθέρωσε κοκτέιλ επικίνδυνων ουσιών

Σήμα κινδύνου για το τοξικό κοκτέιλ ουσιών (με διοξίνες και φουράνια) που έχει απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μετά την πυρκαγιά-εφιάλτη σε μονάδα ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου εκπέμπουν οι ειδικοί, ενώ, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η φωτιά θα σιγοκαίει τα επόμενα 24ωρα. Χθες, τρεις ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και ενώ το νέφος (και η έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού) πνίγουν μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς. Νωρίτερα, η Περιφέρεια Αττικής είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σειρά προβλημάτων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χημικές ενώσεις που εκλύονται στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσουν σειρά προβλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό (αναπνευστικά κ.λπ.) και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, έγκυοι, μητέρες που θηλάζουν. «Πράγματι, εδώ υπάρχει δημόσιος κίνδυνος, δεδομένου ότι η καύση πλαστικού δίνει τοξικές ουσίες. Μερικές εξ αυτών είναι καρκινογόνες. Για να δούμε τις επιβλαβείς επιπτώσεις, όμως, θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας επιστημονικές μετρήσεις για τα επίπεδα των εκλυόμενων σωματιδίων και ουσιών» είπε στην «Espresso» ο διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου Χάρης Καμπεζίδης. Ο ίδιος συμβουλεύει τους πολίτες να υιοθετήσουν απλά μέτρα προστασίας: «Συνιστώ στους κατοίκους να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις και να κλείνουν τα παράθυρα του σπιτιού, ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από την εστία φωτιάς. Ετσι μετριάζουμε ή και εκμηδενίζουμε τις επιπτώσεις».

Στο μεταξύ, η περιφέρεια γνωστοποίησε ότι κατέβαλε πάνω από 40.000 ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και μηχανήματα. Παράλληλα φαίνεται ότι γίνεται αγώνας δρόμου για την έγκριση χρημάτων για τους τόνους χώματος που χρειάζονται για την κατάσβεση όλων των πύρινων εστιών. Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης εκτίμησε ότι για τα φορτηγά και το χώμα απαιτείται κονδύλι μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος επεσήμανε: «Η επιχωμάτωση είναι πανάκριβη υπόθεση και δεν είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας». Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι τετράποδοι «άστεγοι»!

1 29

Τους τετράποδους «άστεγους» που τριγυρνούσαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή απομακρύνουν ήδη από το Σάββατο τα μέλη της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου. Εως χθες είχαν εντοπιστεί έξι σκυλάκια και αναζητούνται άλλα τρία. Σύμφωνα με τη φιλοζωική ομάδα, «δύο αρσενικά, ο Μήτσος και ο Οδυσσέας, φιλοξενούνται σε καταφύγιο. Δεν δείχνουν να έχουν κάτι σοβαρό κι έτσι προτιμήσαμε να τα πάμε εκεί και να τους δώσουμε μια δυο μέρες ηρεμία. Επειτα θα μεταφερθούν στο κτηνιατρικό κέντρο Γέρακα για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος της υγείας τους. Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν σε διπλανό οίκημα υπό την επίβλεψη ανθρώπου που εργάζεται εκεί».

Ελένη Ευαγγελοδήμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...