Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Gay Pride στην Αθήνα με γκεστ τον πρεσβευτή της Βρετανίας

Το «παρών» έδωσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που «προέτρεψε» τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ να περάσουν την επόμενη χρονιά μέσα από τη Βουλή

wrtwgw45y 6Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν το Σάββατο χιλιάδες συμμετέχοντες στο Athens Pride, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο φετινό σύνθημα του φεστιβάλ «πήραν θέση» υπέρ της ισότητας και της αποδοχής της σεξουαλικής ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου που ανοίγει τον δρόμο στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, η «νίκη» αυτή σχεδόν μονοπώλησε τις συζητήσεις και γιορτάστηκε πανηγυρικά στους δρόμους της πρωτεύουσας (με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος) που γέμισαν χρώμα, μουσική και χορούς! Στην παρέλαση wrtwgw45y 9συμμετείχαν κρατώντας πολύχρωμες σημαίες και πλακάτ με συνθήματα άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου.

«Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή» είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα των ομιλητών και πρόσθεσε ότι τίποτα «δεν πρέπει να διαρρηγνύει τη συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και το πείσμα». Η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε ευδιάθετη στο πάρτι των ομοφυλοφίλων και δεν αρνήθηκε να βγάλει πολλές selfies με τους παρευρισκόμενους, ενώ για την περίσταση επέλεξε να φορέσει ένα πολύχρωμο σύνολο. «Τα μεγαλύτερα τείχη που πρέπει να ρίξουμε είναι αυτά που έχουμε μέσα μας» είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα ο κ. Καμίνης αποδέχτηκε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Athens Pride, ζήτησε να «ανοίξει το δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο συμβίωσης ορατό απ’ όλους».

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Το «παρών» έδωσαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του wrtwgw45y 2κόμματος. Την ίδια ώρα, το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ πολύχρωμες είχαν βαφτεί και οι διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας απ’ όπου πέρασε η πορεία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησε συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Dival, Μέλιsses, Demy, Πωλίνα, Μαριέττα Φαφούτη, Αφροδίτη Μάνου, ενώ οι χοροί κράτησαν μέχρι πρωίας.

Καρφιά για την απουσία των τρανς!

Χωρίς τρανσέξουαλ πραγματοποιήθηκε φέτος το Athens Pride, αφού αρκετές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά, Κουίρ και Ιντερσεξ Ατομα) είτε απείχαν από το φεστιβάλ, είτε συμμετείχαν μόνο στην παρέλαση. «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε την τρανς κοινότητα στο φετινό φεστιβάλ, όμως η συνεννόηση υπήρξε προβληματική, χωρίς να καταλογίζω ευθύνη μόνο στην άλλη πλευρά. Και οι δύο κάναμε λάθη» είπε ο Τέλης Ράπτης, μέλος της wrtwgw45y 10οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride. Για τραυματισμένο Pride, εξαιτίας της απουσίας των τρανς, έκανε λόγο ο Λύο Καλοβρυνάς (φωτό), επίσης από την οργανωτική επιτροπή. Από τα περίπου 25 περίπτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος μόνο τρία αντιπροσώπευαν ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Guest star (!) ο Βρετανός πρεσβευτής

Guest εμφάνιση έκανε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι είναι τιμή του που προσκλήθηκε στο φετινό φεστιβάλ Athens Pride.

Ο Βρετανός διπλωμάτης ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με την απρόσμενη αναφορά του: «Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ»!

Ο Τζον Κίτμερ ανέβαζε διαρκώς φωτογραφίες μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ενώ έκανε retweet τη δήλωση του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ευχήθηκε η πρώτη υπογραφή
wrtwgw45y 5συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων να γίνει στο δημαρχείο της Αθήνας. «Η θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς, τέλεια για τις δραστηριότητες στην πλατεία και για την παρέλαση» ήταν το πρώτο διαδικτυακό σχόλιο του Βρετανού πρεσβευτή στη χώρα μας για τη διοργάνωση του Athens Pride.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...