Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Αχ, Ελλάδα, πώς σε κατάντησαν

ΟΙ «ΨΑΡΑΔΕΣ» ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΦΕΡΟΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

Ανάλυση
Βαγγέλης Μελέκογλου

Ο απόλυτος διασυρμός της Εθνικής μας ομάδας φαίνεται πως ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τη δεύτερη -συνεχόμενη- ήττα ντροπής από τα Νησιά Φερόες. Από τους… «ψαράδες», από τους ξυλουργούς, τους σχεδιαστές και τους… οδοποιούς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας, που δημιούργησαν τη δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η πρώτη -τι σύμπτωση- είχε και πάλι «θύμα» της την Ελλάδα, στον αλήστου μνήμης αγώνα της 14ης Νοεμβρίου, πέρυσι, στο φαληρικό γήπεδο, σε εκείνο το φρικτό 0-1, που δεν έγινε, δυστυχώς, μάθημα, για κανέναν από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (αλλά ούτε και από τους παίκτες). Και το ερώτημα που πλέον τίθεται είναι αν το πηγάδι έχει ακόμη κι άλλο… πάτο. Ναι, είναι η απάντηση, υπάρχει κι άλλο βάθος, όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο και όσο βαυκαλιζόμαστε με τις επιτυχίες του μακρινού (πια) «χθες».

Λάθος χειρισμοί

Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ομάδα στην πρωτεύουσα των Νησιών Φερόες, κόντρα στις προσδοκίες ορισμένων που τόλμησαν και ανέλαβαν τις διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούσαν, υπήρξε άκρως απογοητευτική και ήρθε ως συνέχεια των εσφαλμένων χειρισμών συγκεκριμένων προσώπων, αμέσως μετά το τέλος του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από την απομάκρυνση (ουσιαστικά) του Φερνάντο Σάντος, του οποίου δεν μας άρεσε η τακτική που εφάρμοζε και το αμυντικογενές παιχνίδι του, για να πάρουμε και να χρησοπληρώσουμε (κι ακόμη τον πληρώνουμε…) αυτό τον ανεκδιήγητο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος, με τις επιλογές του, δεν χρειάστηκε παρά έναν μήνα για να καταστρέψει ό,τι είχε απομείνει. Χείριστη επιλογή για τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, και τους συν αυτώ.

Grexit λοιπόν από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 της Γαλλίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Grexit και για τους φίλους του Εθνικής, που διαπιστώνουν πως τίποτα, μα τίποτα, δεν μπορεί να βγάλει αυτή την ομάδα από τα αδιέξοδα.

Η Ελλάδα δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα, να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, δεν έχει τον ηγέτη που χρειάζεται να την πάρει από το χέρι και να την οδηγήσει στα δύσκολα, δεν έχει πλάνο. Η ήττα από τα Φερόες, που έγινε αντικείμενο χλευασμού από όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης, θα συνοδεύει εσαεί όλους αυτούς τους ακριβοπληρωμένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο και την οδήγησαν στο διασυρμό, όπως την ηγεσία του ποδοσφαίρου.

Με ψυχολογία υπό το μηδέν, η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στην Πολωνία (για το μεθαυριανό φιλικό). Το κλίμα είναι βαρύ και αναμένεται να δούμε την αντίδραση της ομάδας (αν μπορεί να υπάρξει) μετά τον αποκλεισμό από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δεν ήξεραν τι ήθελαν

Το προχθεσινό παιχνίδι με τα Νησιά Φερόες μπορεί να ήταν καθοριστικής σημασίας για την Εθνική μας ομάδα, ωστόσο οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν φάνηκε ότι δεν ήξεραν τι… ήθελαν εντός αγωνιστικού χώρου. Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού έτρεχαν άσκοπα, προβληματίζοντας τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, και, μοιραία, ηττήθηκαν με 2-1. Ο Χάνσον στο 32′ και ο Ολσεν στο 70′ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων για τα Νησιά Φερόες, ενώ το γκολ της «γαλανόλευκης», που είχε δύο δοκάρια (31′ Μήτρογλου, 53′ Καρέλης), σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84′. Στο 56′ ακυρώθηκε, λανθασμένα, γκολ του Μήτρογλου.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕΣ (Λαρς Ολσεν): Νίελσεν, Α. Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Μπ. Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Ολσεν, Σόρενσεν (13′ Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74′ Ο Φαερό), Εντμουντσον (92′ Γιόενσεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (81′ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46′ Νίνης), Φετφατζίδης (71′ Κολοβός),
Καρέλης, Μήτρογλου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...