Απλό τεστ αίματος για τον καρκίνο

Δείξε μου το αίμα σου, να σου πω αν έχεις καρκίνο. Αυτό υπόσχεται να κάνει η εξελιγμένη διαγνωστική μέθοδος της υγρής βιοψίας, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει ίχνη του μεταλλαγμένου γενετικού υλικού των καρκινικών κυττάρων στο αίμα.

Δείξε μου το αίμα σου, να σου πω αν έχεις καρκίνο. Αυτό υπόσχεται να κάνει η εξελιγμένη διαγνωστική μέθοδος της υγρής βιοψίας, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει ίχνη του μεταλλαγμένου γενετικού υλικού των καρκινικών κυττάρων στο αίμα.

Κατά την ανάπτυξη ενός όγκου κάποια από τα κύτταρά του πεθαίνουν και περνούν στην κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που έχει σχηματίσει ήδη δικά του αιμοφόρα αγγεία. Σε κάποιες μορφές καρκίνου μάλιστα ανιχνεύονται ατόφια καρκινικά κύτταρα στο αίμα.

Δεδομένου ότι κάθε όγκος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, μέχρι σήμερα οι ειδικοί επεδίωκαν, όπου ήταν δυνατόν, να παίρνουν δείγμα από τον όγκο με τη μέθοδο της παρακέντησης, προκειμένου να αναλύουν το γενετικό προφίλ του και να καταλήγουν στη μέθοδο θεραπείας που ενδείκνυται ανά περίπτωση. Με την εξέλιξη της μεθόδου της υγρής βιοψίας η ανάγκη λήψης δείγματος εξαλείφεται: μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να δώσει στους ειδικούς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως εξηγούν ερευνητές της πανεπιστημιακής κλινικής του Αμβούργου-Επεντορφ, που θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα της υγρής βιοψίας.

Ηδη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας έχει δημιουργήσει την πρώτη εξέταση αίματος που μπορεί να ανιχνεύσει συγκεκριμένες μεταλλάξεις σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Πέτρος Ίμβριος: Η κόρη του έγινε 18 και ποζάρουν αγκαλιά – «Αγάπη μου χαμογελαστή!»

Ο Πέτρος Ίμβριος πόζαρε αγκαλιά με την κόρη του και δημοσίευσε τη φωτογραφία τους για να της ευχηθεί χρόνια πολλά για τα 18α γενέθλιά της.

Κεφαλονιά: «Ανοίγουν» λογαριασμοί, κινητά και στόματα! – Τα νέα πρόσωπα που θα καλέσει η ανακρίτρια

Νέες, καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς...

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Παππά – «Φοβάμαι για τη ζωή μου, είπα στην αστυνομία να κάνω μήνυση»

Η Χριστίνα Παππά αντιμετωπίζει απειλές από μία κοπέλα που βοήθησε και τη φιλοξένησε σε δωμάτιο που έχει στη Μύκονο.

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...