Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

«Αλη» μπίρα από τον Βορρά

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη…

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη, που σημαίνει «περιπλάνηση» στα αρχαία ελληνικά. Η ιδέα για τη δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης «έπεσε» με την ευκαιρία των μεταπτυχιακών σπουδών τους στην τεχνολογία τροφίμων.

Η Λίνα Δόμβρου, ο Νίκος Ρόιδος και ο Θωμάς Ευαγγελόπουλος γνωρίζονταν ήδη από τη Γεωπονική του ΑΠΘ, ενώ ο χημικός Αντώνης Μουστάκας μπήκε στην παρέα στην Ολλανδία, όπου γνώρισαν τον γοητευτικό κόσμο του ζύθου και αποφάσισαν να πειραματιστούν. Μάλιστα η πιλοτική προσπάθεια έγινε στην κουζίνα του Νίκου, όπου η παρέα ξεκίνησε τη σπιτική ζυθοποίηση προτού μπει στα βαθιά.

Κάπως έτσι η ιδέα άρχισε να ωριμάζει και οι τέσσερις φίλοι θέλησαν να την εξελίξουν. Επέλεξαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, την ώρα που άλλοι κλείνουν τις δικές τους λόγω της κρίσης! Μάλιστα, ο Αντώνης και ο Νίκος εργάστηκαν σε ζυθοποιίες στην Αγγλία και την Ολλανδία, ώστε να ενσταλάξουν γνώση και εμπειρία στο δικό τους εγχείρημα.

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όμως προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Είναι κρίμα που όλη η γενιά μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις βοηθούν αυτή την ώρα» λέει η Λίνα. Τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην αγορά η μπίρα, η οποία είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη και κυκλοφορεί σε δύο τύπους, Weiss και IPA, η ανταπόκριση είναι πολύ θετική, κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά, αφού οι ίδιοι είναι και οι διανομείς.

Σήμερα η Αλη βρίσκεται σε μπαρ, εστιατόρια και κάβες της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα θα φτάσει και στη Χαλκιδική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...