Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

«Αλη» μπίρα από τον Βορρά

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη…

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη, που σημαίνει «περιπλάνηση» στα αρχαία ελληνικά. Η ιδέα για τη δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης «έπεσε» με την ευκαιρία των μεταπτυχιακών σπουδών τους στην τεχνολογία τροφίμων.

Η Λίνα Δόμβρου, ο Νίκος Ρόιδος και ο Θωμάς Ευαγγελόπουλος γνωρίζονταν ήδη από τη Γεωπονική του ΑΠΘ, ενώ ο χημικός Αντώνης Μουστάκας μπήκε στην παρέα στην Ολλανδία, όπου γνώρισαν τον γοητευτικό κόσμο του ζύθου και αποφάσισαν να πειραματιστούν. Μάλιστα η πιλοτική προσπάθεια έγινε στην κουζίνα του Νίκου, όπου η παρέα ξεκίνησε τη σπιτική ζυθοποίηση προτού μπει στα βαθιά.

Κάπως έτσι η ιδέα άρχισε να ωριμάζει και οι τέσσερις φίλοι θέλησαν να την εξελίξουν. Επέλεξαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, την ώρα που άλλοι κλείνουν τις δικές τους λόγω της κρίσης! Μάλιστα, ο Αντώνης και ο Νίκος εργάστηκαν σε ζυθοποιίες στην Αγγλία και την Ολλανδία, ώστε να ενσταλάξουν γνώση και εμπειρία στο δικό τους εγχείρημα.

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όμως προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Είναι κρίμα που όλη η γενιά μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις βοηθούν αυτή την ώρα» λέει η Λίνα. Τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην αγορά η μπίρα, η οποία είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη και κυκλοφορεί σε δύο τύπους, Weiss και IPA, η ανταπόκριση είναι πολύ θετική, κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά, αφού οι ίδιοι είναι και οι διανομείς.

Σήμερα η Αλη βρίσκεται σε μπαρ, εστιατόρια και κάβες της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα θα φτάσει και στη Χαλκιδική.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα