Χωρίς να προχωρήσει η προγραμματισμένη εξέταση του καταγγέλλοντα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι μάρτυρες που είχαν κληθεί δεν προσήλθαν στο δικαστήριο. Η εξέλιξη προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της προέδρου της έδρας, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2026, προκειμένου να παραστεί στη συνέχιση της δίκης του σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, ο καταγγέλλων που επρόκειτο να συνεχίσει την κατάθεσή του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα λοίμωξη του αναπνευστικού. Παράλληλα, από τη δικαστική αίθουσα απουσίαζαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η συνέχιση της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η απουσία των μαρτύρων προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία επισήμανε ότι η παρουσία τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εξέλιξη της δίκης. Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να διασφαλιστεί η προσέλευσή τους, ώστε να συνεχιστεί η εξέταση των καταθέσεων και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ξεκινήσει η εξέταση ενός εκ των καταγγελλόντων, ο οποίος περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου τις συνθήκες της γνωριμίας του με τον ηθοποιό, καθώς και περιστατικά που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, βίωσε κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επαφής. Η κατάθεσή του είχε ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς αφορούσε μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται σε δεύτερο βαθμό.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, με τη δικαστική διαδικασία να βρίσκεται πλέον στο στάδιο της εκδίκασης της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Η σημερινή συνεδρίαση διεκόπη χωρίς να εξεταστεί κάποιος μάρτυρας, με τη συνέχιση της διαδικασίας να εξαρτάται από την παρουσία των προσώπων που έχουν κληθεί να καταθέσουν.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









