Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αθηνά Βαφείδου: Η εντυπωσιακή μελαχρινή είναι μία από τις πρώτες που «δούλεψε»...

Επάγγελμα; Influencer! Oσο και να το χλευάζουν ακόμη κάποιοι,...

Αντζελα Δημητρίου: «Η μάνα μου δεν “έφυγε” είναι κάθε μέρα δίπλα μου»

«Μαμά γερνάω»! Το τραγούδι της Τάνιας Τσανακλίδου, που φέρνει...

Μαίρη Αυγερινοπούλου: «Στην τηλεόραση ζουν με το άγχος της καρέκλας»

Μπορεί η Μαίρη Αυγερινοπούλου να σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, ωστόσο...

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε περιοδεία «διαμάντι»

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός οδηγεί το κοινό του και αυτό...

Κόντρα Σαμαρά – Τσίπρα στο… γήπεδο του ΣΕΒ

Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών, είπε ο πρωθυπουργός – Για ακύρωση του μνημονίου δεσμεύτηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες το απόγευμα σημείωσε πως «το μνημόνιο σε δύο με τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πια, καθώς χτίζουμε την Ελλάδα που δεν θα χρειάζεται μνημόνια. Η ελπίδα ξαναγεννιέται! Ολο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η πτώση σταμάτησε. Δεν έχουμε βγει βέβαια από τα δύσκολα, αλλά φέτος μπορούμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για να μπούμε στις αγορές όσο γίνεται πιο γρήγορα». Παράλληλα σημείωσε πως οι συντεχνίες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτές έχουν τελειώσει. «Οσοι θέλουν να φέρουν επενδύσεις επικαλούμενοι τον Λένιν, ας επανέλθουν στην πραγματικότητα» σημείωσε, εννοώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η δήλωσή του πως «σπάμε ταμπού δεκαετιών. Ηδη για φέτος προγραμματίζουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συμβατές με το Σύνταγμα». Είναι από τις ελάχιστες φορές που γίνεται ευθέως λόγος για «απολύσεις» δημοσίων υπαλλήλων, και όχι «απομακρύνσεις», «κινητικότητα» ή «μετακινήσεις». 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε για πρώτη φορά από το βήμα του ΣΕΒ, εξαπέλυε τα δικά του πυρά κατά της κυβέρνησης. «Η πιο επαναστατική πράξη που θα μπορούσε να κάνει αυτή η κυβέρνηση στις μέρες μας, είναι να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Ζούμε μια περίοδο μύθων. Τελευταίο στάδιο της πολιτικής των μνημονίων φαίνεται ότι είναι η μυθολογία. Είναι μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ ή ότι αρχίζει η ανάπτυξη. Είναι μύθος ότι κάμπτεται η ανεργία ή ότι υπάρχει αποδοχή των θυσιών από την κοινωνία» τόνισε.

Δεσμεύτηκε μάλιστα πως εάν γίνει εκείνος πρωθυπουργός, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ τον μήνα, ενώ  θα επιστρέψουν και οι συλλογικές συμβάσεις. Επίσης, σημείωσε ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίνοντας ότι το πρόβλημα χρέους αφορά ολόκληρη την περιφέρεια της Γηραιάς ηπείρου. Τέλος, άσκησε έντονη κριτική στον ΣΕΒ για την απουσία του από τις νυν διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...