Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Fashion show μέσα στα σκουπίδια

Η Ντενίζ Ελευθερίου θα παρουσιάσει τη νέα κολεξιόν της στέλνοντας μήνυμα για ανακύκλωση.

«Επίδειξη μόδας μέσα στα σκουπίδια; Κι όμως, ναι»! Αυτή είναι η απάντηση της γνωστής Θεσσαλονικιάς σχεδιάστριας μόδας Ντενίζ Ελευθερίου, η οποία θα στήσει μια πρωτότυπη… πασαρέλα συνδυάζοντας την υψηλή ραπτική με τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών που πετάμε στον κάδο της γειτονιάς παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της στο μηχανουργείο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Θεσσαλονίκης!

Με μοχλό την ανακύκλωση και κίνητρο την απενοχοποίηση χώρων που χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση και επεξεργασία απορριμμάτων, η νεαρή σχεδιάστρια πήρε το ρίσκο να προτείνει το παράτολμο εγχείρημά της στον δήμο Θεσσαλονίκης, φοβούμενη ότι θα δεχτεί αρνητική απάντηση. «Eχω βάλει την ανακύκλωση τόσο στη ζωή μου όσο και στη δουλειά μου. Αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο για να σώσουμε τον πλανήτη μας και σκέφτηκα ότι με αυτό τον τρόπο, μέσα από τις δημιουργίες μου και την επιλογή του χώρου, θα μπορέσουμε να περάσουμε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα» λέει η Ντενίζ Ελευθερίου.

Οπως εξηγεί: «Ο χώρος του μηχανουργείου έχει έντονο βιομηχανικό ύφος, με βάση το οποίο θα στηθεί η εκδήλωση. Απενοχοποιούμε τα σκουπίδια και δείχνουμε ότι ακόμη και σε τέτοιους χώρους, εφόσον βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μπορεί να γίνει ένα κοσμικό γεγονός, όπως μια επίδειξη μόδας». Η σχεδιάστρια θα παρουσιάσει ενώπιον εκατοντάδων παρευρισκομένων εξήντα πέντε δημιουργίες της από την κολεξιόν άνοιξη – καλοκαίρι 2013, μεταξύ των οποίων ρούχα, τουαλέτες και νυφικά.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς τόνισε: «Οταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, βρήκαμε στο μηχανουργείο ένα χώρο σε άθλια κατάσταση, μέσα στη βρόμα και την εγκατάλειψη. Φτιάξαμε τον χώρο, τον καθαρίσαμε, τον ευπρεπίσαμε και αποφασίσαμε να τον δείξουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης με αυτή την εκδήλωση μόδας».

Η Ντενίζ Ελευθερίου είναι καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ σπούδασε στο Μιλάνο σχέδιο μόδας και styling στο περίφημο Instituto Marangoni, απόφοιτοι του οποίου είναι οι Dolce & Cabbana, Moschino κ.ά. Εδώ και δέκα χρόνια διατηρεί το δικό της atelier στη Θεσσαλονίκη έχοντας αποκτήσει πιστό κοινό όχι μόνο για τα νυφικά που σχεδιάζει αλλά και για τα ρούχα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του δημοτικού βρεφοκομείου «Αγιος Στυλιανός».

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΑΤΙΟ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...