Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Σχέδιο ανωμαλίας στα συλλαλητήρια του «ναι» και του «όχι»

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση ότι συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε επεισόδια αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας υπήκοοι ξένων χωρών, όπως η Γερμανία.

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση ότι συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε επεισόδια αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας υπήκοοι ξένων χωρών, όπως η Γερμανία. Οι υπηκοότητες των συλληφθέντων για τον «πόλεμο» προχθές βράδυ έξω από τη Βουλή προκαλούν σοβαρά ερωτήματα.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν εύλογες απορίες για τον «περίεργο» ρόλο και την εξίσου «περίεργη» παρουσία Γερμανών ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς και άλλων ξένων υπηκόων που, με εξαίρεση έναν Αυστραλό, προέρχονται εντελώς συμπτωματικά από χώρες στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας και των μυστικών υπηρεσιών της, που ενδεχομένως θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια προβοκάτσια για να αναχαιτιστούν οι αντιδράσεις απλών πολιτών.

Πληροφορίες θέλουν τις ελληνικές Αρχές να είχαν ενημερωθεί για ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επιδίωκαν πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και συγκεκριμένα στις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του «όχι» και του «ναι» την Παρασκευή 4 Ιουλίου να «χτυπήσουν», προκαλώντας αιματοκύλισμα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είτε πρόκειται για σύμπτωση είτε όχι, την Τετάρτη, την ώρα που εντός του Κοινοβουλίου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο, άγνωστοι έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους (για περίπου 15 λεπτά δούλεψε ρολόι) να διαλύσουν με ακρότητες την ειρηνική και μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Μια ντουζίνα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συνολικά 39 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 26. Από αυτούς, οι δεκατέσσερις κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός. Οι υπόλοιποι δώδεκα, όλοι ξένοι υπήκοοι (!), συνελήφθησαν για φθορές σε συρμούς του μετρό και συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις Γερμανούς, τρεις Πολωνούς, δύο Γάλλους, έναν Ουκρανό, έναν Ολλανδό και έναν Αυστραλό. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που σε τέτοια επεισόδια συμμετέχουν αλλοδαποί εντείνει τις ανησυχίες και τα σενάρια που θέλουν ξένες μυστικές υπηρεσίες να προσέβλεπαν σε ένα… μακελειό στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, χθες, δεκατρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, πέντε εκ των οποίων παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και οκτώ στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Σε βάρος τους συντάχθηκαν δύο δικογραφίες, κατά περίπτωση, που αφορούσαν την τέλεση δύο κακουργημάτων, έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κατοχή εκρηκτικών βομβών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...