Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

14 χρόνια (!) στον πατριό με τις ανώμαλες ορέξεις

Ποινή κάθειρξης 14 ετών στον επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού για τον βιασμό του (τότε) 8χρονου γιου της συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται ο επικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού από τα Μέγαρα που καταδικάστηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια στην υπόθεση-σοκ την οποία αποκάλυψε η «Espresso» τον Μάρτιο, σε δημοσίευμα με τίτλο «Πατριός με ανώμαλες ορέξεις».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον 36χρονο επικελευστή Κυριακούλη Θεοχάρη σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια για το βασανιστήριο στο οποίο
e24rt 3υπέβαλε το μικρότερο παιδί της συντρόφου του, ενώ ξυλοκοπούσε τον μεγαλύτερο γιο της καθώς και την ίδια. Επιβαρυντικό έκρινε το δικαστήριο το γεγονός πως ο 36χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους συγγενείς του άτυχου 8χρονου (σήμερα 10 ετών), αφού ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη μητέρα του! Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών, ωστόσο τελικά το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, χωρίς ωστόσο η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ως την απολογία του ο 36χρονος προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο πως υπήρχε σχέδιο εξόντωσής του από τη μητέρα του παιδιού! Ωστόσο η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ναυάγησε από όσα αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες και οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές, παιδοψυχίατροι και παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν το θύμα. Μόνο στην απολογία του φαίνεται ότι αποφάσισε να δείξει μεταμέλεια ο υπαξιωματικός.

Το αγοράκι αποκάλυψε τον βιασμό του στις 7 Φεβρουαρίου 2014, όταν η μητέρα του διέκρινε αλλαγή στη συμπεριφορά του και το πίεσε για να μάθει τι το βασάνιζε. Ο ανήλικος άρχισε να της εξιστορεί με λεπτομέρειες τα γεγονότα και αποκάλυψε πως ο πατριός του τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από δύο φορές! Το χρονικό διάστημα της κακοποίησης του αγοριού προσδιορίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2014, με τόπο του μαρτυρίου του την εξοχική κατοικία του καταδικασθέντος στα Λιακωτά Μεγάρων.

Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που επιβεβαίωσε ότι η πράξη γινόταν κατ’ εξακολούθηση, ενώ η παιδοψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξήγησε τα ψυχικά τραύματα που αντιμετωπίζει e24rt 2το παιδί. Οπως λέει στην «Espresso» η συνήγορος της οικογένειας του 10χρονου, ποινικολόγος Ελένη Πατρικοπούλου: «Ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, διότι με την πράξη του γκρέμισε τον κόσμο του παιδιού και τις αξίες του. Είναι βέβαιο ότι το παιδί θα παραμείνει το μεγάλο θύμα από αυτή την πράξη, διότι η αρνητική εμπειρία του επηρεάζει καταλυτικά τη μετέπειτα ζωή του. Από την άλλη, ο δράστης ενδέχεται να δημιουργήσει κι άλλο θύμα. Η εκμετάλλευση από τον δράστη του πατρικού προτύπου, που το παιδί ακούμπησε πάνω του, ο χώρος, ο τρόπος και το όλο σκηνικό τέλεσης των πράξεων δημιούργησαν ένα τεράστιο τραύμα στην ψυχή του. Τουλάχιστον η ηθικοκοινωνική απαξία του δράστη που δηλώθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου θα είναι η μόνη του παρηγοριά στον αγώνα που ξεκινάει για να αποκαταστήσει ξανά τον εαυτό του και τον ψυχισμό του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...