Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κράτηση (για φαγητό) στο… κελί 33

Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους καλοφαγάδες στην Κίνα, καθώς το θεματικό εστιατόριο Prison Theme Kebab Bar αποτελεί πόλο έλξης με μόνο τρόπο «απόδρασης» την πληρωμή του λογαριασμού

Κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δραπετεύσουν, ενώ άλλοι πληρώνουν από την τσέπη τους για να μπουν στη φυλακή. Οχι φυσικά για να εκτίσουν ποινή ούτε βέβαια σε πραγματική φυλακή, αλλά για να απολαύσουν το γεύμα τους σε θεματικό εστιατόριο που άνοιξε στη βορειοανατολική Κίνα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Prison Theme Kebab Bar στην πόλη Γιλίν κάνει χρυσές δουλειές. Υπόσχεται στους θαμώνες του ότι θα βιώσουν την απόλυτη εμπειρία και θα νιώσουν στο πετσί τους πώς ζουν οι έγκλειστοι στις φυλακές.

Η διακόσμησή του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπει σε σωφρονιστικό ίδρυμα, αλλά και το προσωπικό κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχουν οι πελάτες την αίσθηση ότι είναι φυλακισμένοι. Τους υποδέχονται με αυστηρό ύφος φορώντας στολή φρουρού και τους οδηγούν στο κελί τους. Πίσω από τα κάγκελα βρίσκεται ο ξύλινος πάγκος πάνω στον οποίο πρέπει να φάνε. rf3wwtgertg 4Κάθε πάγκος είναι αριθμημένος, με τον αριθμό γραμμένο σε πινακίδα που παραπέμπει σε στολή φυλακισμένου. Η σερβιτόρα διπλοκλειδώνει την πόρτα. Οπως συνηθίζει να λέει με χιούμορ το προσωπικό, θα την ανοίξουν ξανά για να τους ελευθερώσουν μόνο όταν πληρώσουν τον λογαριασμό.

Οι περισσότεροι πελάτες δείχνουν να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα. Ενώ περιμένουν να έρθουν τα πιάτα της επιλογής τους, ζητούν να τους βγάλουν φωτογραφίες μέσα στα κελιά. Μπορούν να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες που είναι εμπνευσμένες από τη ζωή στη φυλακή αλλά και το περιπολικό που έχει «εισβάλει» στο εσωτερικό της «φυλακής», το οποίο αποτελεί το δυνατό κομμάτι της διακόσμησης. Το γεύμα σερβίρεται μέσα από μικροσκοπικό άνοιγμα στην πόρτα, όπως γίνεται στις πραγματικές φυλακές. Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι τα σουβλάκια και παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί. Ωστόσο το μενού περιλαμβάνει και τυπικές κινεζικές συνταγές, όπως νουντλς ή κρύο κρέας. Η τιμή ενός πλήρους γεύματος είναι μόνο 1,6 ευρώ.

Οταν οι πελάτες θελήσουν να φύγουν δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρουν την έξοδο. Στην πόρτα είναι ζωγραφισμένος ένας φυλακισμένος πίσω από τα κάγκελα και με μεγάλα γράμματα γράφει τη λέξη «ελευθερία». Το πόμολο μοιάζει με γαλλικό κλειδί, σαν αυτά που στις ταινίες του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν οι κρατούμενοι για να το σκάσουν.

Οι ιδιοκτήτες του Prison Theme Kebab Bar ομολογούν ότι ο βασικός λόγος που δημιούργησαν το πρωτότυπο εστιατόριο είναι για να προσελκύσουν πελάτες. Ωστόσο προσθέτουν ότι θα ήθελαν να τους περάσουν επιπλέον το μήνυμα ότι πρέπει να σέβονται τον νόμο, αλλιώς θα βιώσουν πολύ χειρότερες συνθήκες σε μια πραγματική φυλακή.

Στο θεματικό εστιατόριο της Κίνας ο πελάτης-κρατούμενος μπορεί να απολαύσει το φαγητό του μέσα στο κελί υπό το βλέμμα του σερβιτόρου-δεσμοφύλακα • Δείτε τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...