Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Από τις σουίτες στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα ο Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα ο Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά

Απότομη «προσγείωση» από τα κοσμικά στέκια της Μυκόνου και της Αράχοβας στη… VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σήμανε η απόφαση των δικαστικών Αρχών για τον άλλοτε ισχυρό επιχειρηματία, νυν κατηγορούμενο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, Θωμά Λιακουνάκο.

Οι ημέρες της χλιδής για τον δημιουργό του ομίλου επιχειρήσεων Axon αποδείχθηκε πως είχαν ημερομηνία λήξης. Την Παρασκευή ο 66χρονος bon viveur πέρασε το κατώφλι του κτιρίου 6 της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για το «γαϊτανάκι» της μίζας που φέρεται ότι f2 12διακινήθηκε κατά την προμήθεια τεσσάρων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson.

Οι εξηγήσεις που έδωσε (επί επτά ώρες) ο Θωμάς Λιακουνάκος δεν έπεισαν την ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη και τον αρμόδιο εισαγγελέα πως δεν σχετίζεται με τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, που είχαν ως αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Αν και ισχυρίστηκε πως η εταιρία Interaction, από λογαριασμό της οποίας στο Μονακό φέρεται ότι διακινήθηκε μίζα ύψους 2.000.000 ευρώ, ήταν κατά το ένα τρίτο δική του και πως διαχειριστής της ήταν Βρετανός δικηγόρος, οι δικαστικές Αρχές τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του η επί 20 χρόνια συνοδοιπόρος στις καλές και τις δύσκολες στιγμές του Νατάσα Λιακουνάκου.

Δάκρυα

Ταραγμένη, η σύζυγός του επιχειρηματία, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, κράτησε χαμηλό προφίλ στα δικαστήρια, απαρνούμενη τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που αποτελούσαν κάποτε talk of the town στα in στέκια της Αθήνας. Την ίδια αγωνία μοιράστηκαν και οι άντρες της προσωπικής φρουράς του, ορισμένοι εκ των οποίων δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους στο άκουσμα της προφυλάκισης!

Υστερα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες επιχειρηματικής παντοδυναμίας (από την Υγεία και τις κατασκευές έως τον τουρισμό και τα media, με αιχμή του δόρατος τον τομέα της Αμυνας) οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που τον «απογείωσαν» επιχειρηματικά αποτέλεσαν τώρα αχίλλειος πτέρνα. Οι αποκαλύψεις για τις μίζες εκατομμυρίων που διακινήθηκαν γύρω από τα αμυντικά συστήματα ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες θέτοντας και τον «άπληστο» Θωμά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Η εγχώρια επιχειρηματική ελίτ αρχίζει τους ψιθύρους, οι επώνυμοι «φίλοι» αποσύρονται διακριτικά στα σαλέ τους και το ζευγάρι που μέχρι πρότινος μεσουρανούσε στην κοσμική ζωή της πόλης τίθεται σε… καραντίνα.

Αλλωστε τον τελευταίο χρόνο οι δημόσιες εμφανίσεις του ζεύγους ήταν σπάνιες. Τα πανάκριβα δώρα (διαμάντια ή και πολυτελή αυτοκίνητα!) στη δεύτερη σύζυγό του, τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη και στις γαλλικές Αλπεις και τα… πρώτα τραπέζια των νυχτερινών κέντρων αποτελούν παρελθόν. Μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του στο Ψυχικό και την απολογία του ο Θωμάς Λιακουνάκος βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στο κελί του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...