Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ποιοι «έφαγαν» τον 52χρονο αρχιμανδρίτη

Αθώος και ο 19χρονος Ελληνας που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια • Την απόφαση του Αρείου Πάγου (για τον Γεωργιανό, που είναι ελεύθερος) αναμένουν οι αστυνομικές Αρχές για να ξεκινήσουν νέες έρευνες

Απροσδόκητη τροπή πήρε το θρίλερ με την άγρια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, που είχε προκαλέσει ανατριχίλα τον Φεβρουάριο του 2014 στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, καθώς αθωώθηκε και ο δεύτερος από τους δύο νεαρούς που είχαν ομολογήσει το έγκλημα, με αποτέλεσμα να παραμένει μυστήριο ποιος σκότωσε τον άτυχο ιερωμένο!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η ανατροπή ήρθε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αθώωσε τον 19χρονο (σήμερα) Νίκο Πουλακίδα, γιο του ψάλτη στη Χώρα Μεσσηνίας, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών. Τον περασμένο Μάιο είχε κριθεί αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και ο 25χρονος (σήμερα) Γεωργιανός, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε πάει μαζί με τον γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα και πάνω στον καβγά τον δολοφόνησε. gfeqwgwqerfg 1Πάντως, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης. Αν η αίτηση αναίρεσης γίνει δεκτή, τότε η δίκη του Γεωργιανού θα γίνει ξανά.

Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014, ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου είχε βρει τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι. Τόσο ο 18χρονος γιος του ψάλτη όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός είχαν ομολογήσει το έγκλημα, αν και ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον για το ποιος τον σκότωσε, αλλά τελικά κρίθηκαν αθώοι!

Στη δίκη του Νίκου Πουλακίδα, που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, μια και ήταν ανήλικος όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, ο συνήγορος υπεράσπισής του Σπύρος Λαπιώτης ζήτησε εξαρχής την αθώωσή του, τονίζοντας ότι ήταν παρατηρητής και δίνοντας έμφαση στην επιρροή και στον φόβο που άσκησε πάνω του ο Γεωργιανός, καθώς και στη μειωμένη αντίληψη του 19χρονου.

Καταθέσεις

Στην απολογία του ο 19χρονος δεν αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, αλλά υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, για τον οποίο είπε ότι του πρότεινε να πάνε στον αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα για καύσιμα, ώστε να πάνε την επομένη στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ. Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν.

Αρχικά ο νεαρός είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία, που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας gfeqwgwqerfg 2μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και τον αθώωσε κατά πλειοψηφία (2-1).

Αγόρευση-καταπέλτης από τον εισαγγελέα για τον 25χρονο Γεωργιανό

Τον Μάιο του 2015 το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον 25χρονο Γεωργιανό. Στην απολογία του ο αλλοδαπός είχε αρνηθεί τα πάντα και είχε ισχυριστεί ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του, σε μια προσπάθεια να βρουν τον δεύτερο ένοχο. Ο 25χρονος υποστήριξε ότι τις ώρες που υποτίθεται ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη ο ίδιος και ένας φίλος του Ρουμάνος είχαν πάει βόλτα στην Πύλο. Πάντως, ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου είχε προκαλέσει αίσθηση με την αγόρευση-καταπέλτη για τον 25χρονο, αφού απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα, λέγοντας ότι τόσο ο αλλοδαπός κατηγορούμενος όσο και ο ανήλικος Ελληνας ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον αρχιμανδρίτη για να του κλείσουν το στόμα! Σχολίασε, επίσης, ότι τελικά το κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν τη δίκη ήταν το θύμα, με βάση όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και τις αναφορές σε σεξουαλικά σκάνδαλα, κακοποιήσεις και ασέλγειες επ’ αμοιβή σε βάρος αγοριών. Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιον λόγο η σεξουαλική ζωή του άτυχου αρχιμανδρίτη αξιοποιήθηκε ως
υπερασπιστικό στοιχείο!

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...