Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Οχι» με tablets και «μικρούς ήρωες»

Τα ευτράπελα και τα όμορφα στιγμιότυπα από τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Τα ευτράπελα και τα όμορφα στιγμιότυπα από τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Χωρίς τις… γκρίνιες προηγούμενων ετών, λόγω της απουσίας προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, και με τους πολίτες να βρίσκονται κοντά στις εξέδρες των επισήμων έγιναν χθες η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και η μαθητική στην Αθήνα για την επέτειο του «Οχι».

Στη Θεσσαλονίκη, ένας ηλικιωμένος πλησίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εξέδρα των επισήμων και τον χαιρέτησε από κοντά. Πολλά τα χαμόγελα και από τον Προκόπη Παυλόπουλο, όχι μόνο λόγω της επιτυχίας της παρέλασης f3 12αλλά και από την ευχάριστη είδηση ότι τη Δευτέρα έγινε παππούς για πέμπτη φορά!

Την παράσταση έκλεψε ένα λιλιπούτειο τσολιαδάκι, ο δύο ετών Μιχάλης-Αγγελος, γιος του υποψήφιου βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ. Χρήστου Μπανιώρα. Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος τον πήρε στην αγκαλιά του. Θερμή συνομιλία ύστερα από καιρό είχε και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, η εμφάνιση του οποίου με μαύρα κροκό παπούτσια προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Στην εξέδρα των επισήμων ξεχώρισαν οι παρουσίες δύο ωραίων κυριών, της Ελενας Ράπτη και της συζύγου του Απόστολου Τζτιτζικώστα Ελεάνας Βλάχου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εμφανίστηκε ξανά με γραβάτα, αλλά αντέδρασε ενοχλημένος όταν ρωτήθηκε σχετικά από μια δημοσιογράφο, δίνοντας τέλος στη συζήτηση.

Τα τακούνια

Ενοχλημένος είχε εμφανιστεί και με το θέαμα στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
«Το τακούνι και η κοντή φούστα είναι για την πασαρέλα και όχι για την παρέλαση. Ενοχλούμαι να βλέπω μαθήτριες 15 και 16 ετών να φορούν φούστες που θυμίζουν σταρ του σινεμά!» δήλωσε.

f9Στην Αθήνα η μεγάλη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, με τη συμμετοχή 1.296 μαθητών από σχολεία της πρωτεύουσας, προσκόπων και των Special Olympics. Χιλιάδες πολίτες με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, αλλά και αρκετοί τουρίστες χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές.

Μπροστά στους εκπροσώπους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας και της Εκκλησίας παρέλασαν οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, με την… αγωνία να κρατήσουν το σωστό βήμα. Συγκίνηση προκάλεσε μια μαθήτρια με κινητικά προβλήματα, από το 173ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που παρέλασε πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι της με τη βοήθεια συμμαθητών της. Το ζεστό χειροκρότημα κέρδισαν οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, παλαιοί αγωνιστές και μέλη σωματείων αναπήρων πολέμου που παρακολούθησαν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.

Η σκισμένη σημαία στα Καλάβρυτα

Μάρτυρας μιας ντροπιαστικής εικόνας έγινε η «Espresso» λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον εορτασμό του ιστορικού «Οχι», όταν διαπίστωσε ότι η ελληνική σημαία σε ένα από τα πιο επιβλητικά ηρώα αγωνιστών του ’21 ήταν… κουρέλι. Το ηρώο βρίσκεται στον λόφο βόρεια της Μονής της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα και καθημερινά συρρέει πλήθος επισκεπτών, που φτάνουν εκεί μετά την f10 0ξενάγησή τους στον ιστορικό χώρο της μονής (όπου, μεταξύ άλλων, φυλάσσεται το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821).

Τα τακούνια

Η εικόνα της κατεστραμμένης σημαίας δημιουργούσε συναισθήματα θλίψης, ενώ πολλοί τουρίστες φωτογραφίζονταν με φόντο το κουρελιασμένο σύμβολο. Το ηρώο είναι μια σύνθεση από τρεις ανδριάντες που παριστάνουν τη συμμετοχή του κλήρου και των αγωνιστών στην Επανάσταση. Στο ψηλότερο σημείο βρίσκεται η Ελευθερία του Εθνους από τον Τούρκο κατακτητή. Ο ανδριάντας κρατά κομμάτια από σπασμένη αλυσίδα, που συμβολίζει την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού μετά 400 χρόνια σκλαβιάς. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 24 Μαρτίου 1971 και από εκεί ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Ο τυφλός σημαιοφόρος και η συγκίνηση στους Αρκιούς

  • Το θερμό χειροκρότημα συμμαθητών, δασκάλων και γονέων κέρδισε ο τυφλός σημαιοφόρος του 35ου Δημοτικού στον Πειραιά. Ο 11χρονος Γιάννης Πολονύφης, χαρούμενος, κράτησε ψηλά τη σημαία του σχολείου του. «Δεν διάλεξα να γεννηθώ τυφλός. Διάλεξα όμως να γίνω καλός μαθητής» είπε, δίνοντας μάθημα ζωής σε όλους τους Ελληνες.
  • Παρέλαση με μόνο… δύο μαθητές έγινε στους ακριτικούς Αρκιούς! Την επέτειο του «ΟΧΙ» τίμησαν οι δύο μαθητές του δημοτικού σχολείου, που παρέλασαν μαζί με τον δάσκαλό τους. Ιδιο σκηνικό και στο χωριό Απόλλωνας στη Νάξο, όπου οι δύο μαθητές του δημοτικού έκαναν παρέλαση στον παραλιακό δρόμο και κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.
  • Στην Κόρινθο ένας μικρός μαθητής πέρασε πρώτα από το… κομμωτήριο και παρέλασε με το σχέδιο της ελληνικής σημαίας «χαραγμένο» στο κεφάλι του.
  • Στον Πύργο Ηλείας αγρότες της περιοχής παρέλασαν με τα τρακτέρ τους, αμέσως μετά τους μαθητές, και φώναξαν συνθήματα κατά των νέων φορολογικών μέτρων.
  • Στα Χανιά μαθητές του μουσικού σχολείου συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας μαύρα ρούχα, τιμώντας τη μνήμη συμμαθητή τους που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε μήνες, πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.

f11 0

Ο «χορός» του F-16 και το μήνυμα του σμηναγού

f1 6

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ανάτασης έστειλε από τον ουρανό προς τους δοκιμαζόμενους Ελληνες ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος! Καθώς ο «χορός» του με το F-16 σηματοδοτούσε τη λήξη της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο σμηναγός προκάλεσε ρίγη συγκίνησης: «Καλημέρα, Θεσσαλονίκη. Το “Οχι” συμβολίζει την ενότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένει. Δυνατοί και περήφανοι, ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων f2 19μας, ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά, Ελλάδα» είπε και σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες, σήκωσαν το κεφάλι ψηλά!

Ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, απογειώθηκε χθες από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Εχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.100 είναι σε αεροσκάφη F-16. Το 2011 διακρίθηκε με τον τίτλο του 2ου Καλύτερου Πολεμιστή στα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ που γίνονταν επί έναν μήνα στην Ισπανία.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...