Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

«Πείραμα» Παούνοβιτς για το «τριφύλι»

Ο 38ΧΡΟΝΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ» ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΠΑΓΚΟ

Ο 38ΧΡΟΝΟΣ ΣΕΡΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ» ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΠΑΓΚΟ

Εκανε πολύ καλή δουλειά εργαζόμενος στις μικρές εθνικές της χώρας του, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα Νέων της Σερβίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (επικρατώντας, στις 20 Ιουνίου φέτος, με 2-1 της Βραζιλίας στον τελικό του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία). Ομως, δεν έχει εργαστεί ποτέ σε κάποιον σύλλογο. Είναι ο βασικός υποψήφιος (και νέος σε ηλικία) προπονητής του Παναθηναϊκού Βέλικο Παούνοβιτς, τον οποίο ανακάλυψαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στη γειτονική μας χώρα, τον προσέγγισαν και συζητούσαν μαζί του το ενδεχόμεννίας έως αργά το βράδυ, γνωρίζοντας ότι, βάσει των οικονομικών τους δεδομένων, μέχρι εκεί μπορούσαν να φτάσουν. Βεβαίως, υπάρχει και ο αντίλογος, πως πρόκειται για έναν φιλόδοξο άνθρωπο που, μπορεί να μην κουβαλά πολλές εμπειρίες (προπονητικά),έχει όμως γνώσεις και προοπτικές.

Ο διάδοχος του Αναστασίου (τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος «ακολούθησε» σε μήνυμά του στο twitter ξημερώματα Τρίτης) γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1977 στην πόλη Στρώμνιτσα (της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, πουσήμερα ανήκει στην ΠΓΔΜ) και έπαιζε ποδόσφαιρο (ήταν μεσοεπιθετικός) μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, φορώντας τη φανέλα έξι ισπανικών συλλόγων (Τενερίφη, Οβιέδο, Χετάφε, Αλμερία, Μαγιόρκα, Ατλέτικο Μαδρίτης) του Ανόβερου, της Ρούμπιν Καζάν και της Παρτιζάν, ενώ για την απόκτησή του είχε ενδιαφερθεί, κάποτε, ο Ολυμπιακός. Ο Παούνοβιτς, που, το 2006 απέκτησε και ισπανικό διαβατήριο, έκλεισε την καριέρα του με την ομάδα της Φιλαδέλφειας, στο MLS των ΗΠΑ, και ξεκίνησε αμέσως προπονητική καριέρα στις ομάδες μικρών κατηγοριών της πατρίδας του.

Αξιοσημείωτο: ο Παούνοβιτς τέθηκε αντίπαλος του Παναθηναϊκού τον Σεπτέμβριο του 2001 (φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) με τα χρώματα της Μαγιόρκα, ενώ την περίοδο 2003-2004 συνυπήρξε με τον Νικολαΐδη στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ο Σέρβος υπήρξε, μεταξύ άλλων, συμπαίκτης με Ιμπαγάσα, Ντάνι, Ριέρα, Φέισα, Π. Γκαρσία και Κ. Γκαμάρα, παίκτες που αγωνίστηκαν σε ελληνικούς συλλόγους. Ο 38χρονος τεχνικός περιλαμβάνεται στην ομάδα των «πρεσβευτών» του διαδικτυακού παιχνιδιού (τύπου «manager») «Top Eleven» (επίσημος «πρέσβης» είναι ο Μουρίνιο), ενώ είναι λάτρης των social media. Ανάμεσα στα ονόματα που προτάθηκαν για τη θέση του προπονητή ήταν και εκείνο του Πάουλο Μπέντο, του οποίου όμως το κασέ ήταν απαγορευτικό.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ


ss 14

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...