Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Η «Καρδιά ενός άγγελου» θα γίνει τώρα και ταινία

Η ιστορία της Αναστασίας Κορινθίου βγήκε πρώτη σε διαδικτυακό διαγωνισμό και ο Στράτος Μαρκίδης μετά την επιτυχία του σίριαλ τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη

Η ιστορία της Αναστασίας Κορινθίου βγήκε πρώτη σε διαδικτυακό διαγωνισμό και ο Στράτος Μαρκίδης μετά την επιτυχία του σίριαλ τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη

«Για την καρδιά ενός αγγέλου»… τρελάθηκαν τα μηχανάκια της τηλεθέασης το 2006, όταν ξεκίνησε να προβάλλεται από τη συχνότητα του Alpha το σίριαλ του Στράτου Μαρκίδη, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου.

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Για την καρδιά ενός αγγέλου» μπήκαν φέτος στο διαδίκτυο χιλιάδες 2 186χρήστες, οι οποίοι ψήφισαν μαζικά την ιστορία που γέννησε η φαντασία της συγγραφέως από τη Ρόδο, κατατάσσοντάς την πρώτη στον μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που οργανώθηκε από την ιστοσελίδα www.news24.gr. Είκοσι πέντε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες άντλησαν την έμπνευσή τους από ιστορίες που κρύβονταν στις σελίδες λογοτεχνικών βιβλίων, τέθηκαν στην κρίση του κοινού, μια για κάθε χρόνο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η «καρδιά ενός αγγέλου» αποδείχτηκε «χρυσή» αφήνοντας πίσω της ακόμη και υπερπαραγωγές όπως «Το νησί» και τώρα ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης σε συνεργασία με τη συγγραφέα έχει στα σκαριά τη μεταφορά της ίδιας ιστορίας στη μεγάλη οθόνη!

«Οταν ξεκίνησε η ψηφοφορία, η “Καρδιά ενός αγγέλου” θεωρούνταν outsider. Μετά την πρώτη εβδομάδα, ωστόσο, άρχισε να ξεχωρίζει στη διαδικτυακή ψηφοφορία» λέει στην «Espresso» η Αναστασία Κορινθίου και συνεχίζει: «Από ένα σημείο και μετά η “Καρδιά” και “Το νησί” είχαν ξεφύγει πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες σειρές, όπως τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, η “Πρόβα νυφικού” και πολλές άλλες. Το ντέρμπι με “Το νησί” υπήρξε θρίλερ για λίγο, αλλά τελικά κέρδισε η “Καρδιά” μας». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας, η Ρόδος ζούσε για ένα διάστημα στον παλμό της διαδικτυακής ψηφοφορίας.

3 66«Σταματούσα στα φανάρια και με ρωτούσαν από τα διπλανά αυτοκίνητα “Αναστασία, πώς πάμε;” Οταν έμαθα ότι κερδίσαμε, πανηγύρισε μαζί μου όλο το νησί. Η έκφραση της χαράς ήταν σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο». Μια μέρα μετά το καλό νέο τής τηλεφώνησε ο Στράτος Μαρκίδης, ο οποίος πίστευε στη νίκη της «Καρδιάς ενός αγγέλου» από την αρχή της ψηφοφορίας. «Μου είπε “Αναστασία, τώρα πια αυτή η ιστορία πρέπει να γίνει ταινία”. Σύντομα, μάλιστα, το ανακοίνωσε επίσημα και σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη σκηνοθετική ματιά του Στράτου Μαρκίδη, ξέρει άριστα τη δουλειά του και πιστεύω ότι θα μεταφέρει την ιστορία στη σημερινή πραγματικότητα και θα την ταξιδέψει και εκτός Ελλάδος» αναφέρει η συγγραφέας. Πράγματι, ο σκηνοθέτης έχει μεγάλα σχέδια γι’ αυτό το πρότζεκτ.

Γυρίσματα

Οπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το θέμα της εμπορίας παιδικών οργάνων που πραγματεύεται το βιβλίο εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. «Η εμπορία παιδικών οργάνων είναι από τα χειρότερα εγκλήματα που γίνονται και πρέπει να θίγεται μέσα από την τέχνη ως φλέγον ζήτημα. Η ταινία θα γίνει με συμπαραγωγούς από το εξωτερικό και πιστεύω ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016» δήλωσε στην «Espresso» ο σκηνοθέτης. Οσο για τους συντελεστές; Δεδομένη θεωρείται, εκτός απροόπτου, η σεναριογράφος Αντα Γκουρμπάλη, η οποία είχε υπογράψει και το σενάριο της σειράς. «Για τους ηθοποιούς θα δούμε. Ισως και να προτείνω σε κάποιους που έπαιζαν και στο σίριαλ. Ο Γιώργος Νινιός, ας πούμε, ήταν εξαιρετικός και σκοπεύω να του κάνω πρόταση» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης. Θυμίζουμε ότι πέρα από τον Γιώργο Νινιό στη σειρά του Alpha πρωταγωνιστούσαν επίσης οι Ναταλία Δραγούμη, Πασχάλης Τσαρούχας και η μικρούλα τότε Αναστασία Τσιλιμπίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...