Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Δημόσιο το Μέγαρο και τα χρέη

Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού και τα 326.33.000 ευρώ που οφείλει από δάνεια!

Νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού και τα 326.33.000 ευρώ που οφείλει από δάνεια!

Στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν τα υπέρογκα χρέη και οι δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών! Σε τροπολογία που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο «περί κυρώσεων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», η οποία κατατέθηκε χθες και θα ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή, προβλέπεται η απαλλαγή του πολιτιστικού οργανισμού από τα υπέρογκα δάνεια ύψους 245.000.000 ευρώ που είχε πάρει (πλέον με τους τόκους έχουν φτάσει τα 326.33.000 ευρώ), ποσά που θα αναλάβει να «τακτοποιήσει» το Ελληνικό Δημόσιο!

Μάλιστα, η εν λόγω τροπολογία προβλέπει και την άμεση εκταμίευση -και κατ’ εξαίρεση- του ποσού των 14.387.000 ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια δαπάνη η οποία, όπως τονίζεται, θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού!

Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω το ελληνικό κράτος παίρνει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μεγάρου, παλαιές και νεότερες, η αξία των οποίων υπολογίζεται κοντά στα 870.000.000 ευρώ. Ακόμη, η τροπολογία προβλέπει ότι το Δημόσιο θα είναι εκείνο που θα διατηρήσει και την πλειοψηφία στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού οργανισμού. Συγκεκριμένα ο αριθμός των μελών του δ.σ. αυξάνεται από 10 (που είναι σήμερα) σε 11. Τα έξι από αυτά θα επιλέγονται από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο από τον υπουργό Οικονομικών και τρία θα διορίζονται υποχρεωτικά κατόπιν έγγραφης υπόδειξης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.

Θέσεις εργασίας

Στην ίδια τροπολογία γράφεται ρητώς ότι παρά τις όποιες αλλαγές θα εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίες των υπαλλήλων, με άμεσο στόχο να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του οργανισμού. Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το πολιτιστικό ίδρυμα, οι εργαζόμενοί του απείχαν πολλάκις από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Οπως αναφέρεται, με το σχέδιο νόμου «επιχειρείται μια συνολική παρέμβαση στο καθεστώς λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία αποσκοπεί αφενός μεν στην αποσαφήνιση των σχέσεων Πολιτείας και ΟΜΜΑ και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε στην προάσπιση της πολιτιστικής αποστολής του οργανισμού και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...