Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Συνελήφθησαν για εκβιασμό εκδότης και δύο δημοσιογράφοι

Βόμβα μεγατόνων αποτελεί για τον δημοσιογραφικό κόσμο η σύλληψη του εκδότη και δύο δημοσιογράφων της καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολη» από την Ασφάλεια Αττικής

Βόμβα μεγατόνων αποτελεί για τον δημοσιογραφικό κόσμο η σύλληψη του εκδότη και δύο δημοσιογράφων της καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολη» από την Ασφάλεια Αττικής, επειδή φέρεται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εκβίαζε στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών προκειμένου να τους χορηγούν κρατική διαφήμιση!

Tο Σαββατοκύριακο 27-28/02 η Espresso weekend παρουσιάζει: 
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΒΑΡ
Με τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια μέσα από
σπάνιους δίσκους της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας 

Ως αργά χθες τη νύχτα είχε συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας και μέτοχος σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα Παναγιώτης Μαυρίκος. Ο 42χρονος που πριν ασχοληθεί με τις εκδόσεις ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ το 2007 (επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου) είχε διοριστεί ως αντιπρόεδρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ), φιλοξενούνταν συχνά πυκνά στη δημόσια τηλεόραση για να σχολιάζει την επικαιρότητα. Μαζί του συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι συνεργάτες του, ο 35χρονος Χ.Φ. και ο 50χρονος Π.Μ.

Η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, γι’ αυτό η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήταν εξαιρετικά λακωνική. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών να προχωρήσουν στη σύλληψη και άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι ενδέχεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από επίσημη καταγγελία που έκανε στο Τμήμα Εκβιαστών μια γυναίκα, υψηλά ιστάμενο στέλεχος δημόσιας επιχείρησης.

Καταγγελία

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι την εκβίαζαν απαιτώντας να τους δίνει κρατική διαφήμιση και την απειλούσαν ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα άρχιζαν να δυσφημούν την επιχείρηση μέσω της εφημερίδας και της ιστοσελίδας που διατηρούν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις επικοινωνίες που είχαν με το στέλεχος της ΔΕΚΟ οι συλληφθέντες φέρεται ότι αφήνουν υπόνοιες ότι θα κινδύνευε η ασφάλεια της οικογένειάς της και του ίδιου της του παιδιού!

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, άρχισε ένα γαϊτανάκι ερευνών, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο υπερκοριός της Ασφάλειας, που κατέγραψε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκομένων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές τις συνομιλίες οι εμπλεκόμενοι ακούγονται να εκβιάζουν ακόμα και μεγαλοστελέχη τραπεζών για να καταχωρίσουν διαφημίσεις στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα, υπό την απειλή ότι, αν δεν το έκαναν, θα τους «κρεμούσαν στα μανταλάκια», δηλαδή θα δημοσίευαν δυσφημιστικά για τους ίδιους άρθρα στην πρώτη σελίδα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...