Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Φυλάκιση 16 ετών σε καθολικό ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών

Με μια απόφαση κάθειρξης 16 ετών και 8 μηνών, η αμερικανική δικαιοσύνη έκλεισε ακόμη έναν «φάκελο αίσχους», όπως και άλλων ιερέων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο που βίαζαν παιδιά. Δικαστήριο της Πενσιλβανίας καταδίκασε τον ρωμαιοκαθολικό ιερέα Τζόζεφ Μαουρίτσιο για τη σεξουαλική κακοποίηση φτωχών αγοριών στην Ονδούρα στο πλαίσιο αποστολικών ταξιδιών του εκεί.

Ο 70χρονος ιερέας, ο οποίος εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα – Τζόνσταουν της Πενσιλβανίας, είχε δημιουργήσει φιλανθρωπική οργάνωση, που στήριζε άλλη οργάνωση παροχής ασύλου σε άπορα και εγκαταλειμμένα παιδιά. Κατά τη διάρκεια 10 και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στη χώρα από το 2004 έως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα αυτά, προσφέροντάς τους γλυκά και χρήματα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, ο ιερέας διατηρούσε επίσης ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 200 μήνες κάθειρξη, καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ και αποζημίωση 9.000 ευρώ σε κάθε θύμα του. Η υπόθεση του Μαουρίτσιο αποτελεί μέρος του σκανδάλου για κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από τουλάχιστον 50 Καθολικούς ιερείς στη δυτική Πενσιλβανία σε βάθος 4 δεκαετιών, τα εγκλήματα των οποίων συγκάλυπτε η ιεραρχία της Εκκλησίας.

Στην εισαγγελική έκθεση αναφέρεται ότι ο πρώην επίσκοπος της επισκοπής Αλτούνα-Τζόνσταουν, Τζέιμς Χόγκαν, που απεβίωσε το 2005, και ο διάδοχός του, Τζόζεφ Ανταμεκ, που συνταξιοδοτήθηκε το 2011, εργάστηκαν για την κάλυψη των ιχνών των ιερέων. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η υπόθεση αυτή προέκυψε ως συνέπεια του αντίστοιχου σκανδάλου, που παρουσιάζεται στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Spotlight».

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα