Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Ζητούνται βλάκες» για δύο μάγους από την Αφρική

Οι δύο απατεώνες έλεγαν στα θύματα τους ότι θα «αβγατίσουν» τα χρήματά τους

Οι δύο απατεώνες έλεγαν στα θύματα τους ότι θα «αβγατίσουν» τα χρήματά τους

Παράλληλα με τη δουλειά τους σε… στριπτιτζάδικο της παραλιακής έκαναν dolce vita παριστάνοντας τους εύπορους επιχειρηματίες από τη Γαλλία (!) οι δύο Αφρικανοί που εξαπατούσαν τα υποψήφια θύματά τους, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθούσαν να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά τους με μια πρωτοποριακή μέθοδο. O «Φρανσουά» και ο «Φιλίπ» κατέληξαν με χειροπέδες!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Οι δύο άνδρες από το Κονγκό και το Καμερούν, ηλικίας 41 και 44 ετών, προσέγγιζαν ιδιοκτήτες ακινήτων ως υποψήφιοι αγοραστές με τα ονόματα «Φρανσουά» και «Φιλίπ» και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, τους αποκάλυπταν τον τρόπο για να «αβγατίσουν» τις οικονομίες τους. Η εμφάνισή τους παρέπεμπε σε… μπίζνεσμεν (φορούσαν σχεδόν πάντα κοστούμι) και έκλειναν ραντεβού σε roof-garden και δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας!
Στις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων, οι «Γάλλοι επιχειρηματίες» ισχυρίζονταν ότι είχαν εφεύρει μια μοναδική μέθοδο που μπορούσε με τη χρήση χημικών ουσιών να μετατρέψει απλά φύλλα χαρτιού σε γνήσια χαρτονομίσματα. Μάλιστα, τους προέτρεπαν να παραδώσουν τα χρήματά τους για να τους τα πολλαπλασιάσουν!

«Εισήλθαμε στο δωμάτιο για το οποίο είχαν ήδη κάνει κράτηση και παραμείναμε για περίπου 15 λεπτά. Εκεί μου έδειξαν πολλά λευκά και μαύρα χαρτιά με διαστάσεις χαρτονομισμάτων. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν έναν φακό τύπου black light και διάφορα φιαλίδια με χημικές ουσίες πάνω από τα προαναφερόμενα χαρτιά και τότε αυτά φάνηκαν σαν γνήσια, έχοντας κανονικά σειριακούς αριθμούς» αναφέρει στην κατάθεσή του ένας 51χρονος, τον οποίο πλησίασαν οι Αφρικανοί και κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, μόλις κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνες.

Λιγότερο τυχερός στάθηκε, όμως, ένας 53χρονος ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων που, όπως καταγγέλλει, παρέδωσε στους «Φρανσουά» και «Φιλίπ» συνολικά 40.000 ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με τον 53χρονο, οι… μπίζνεσμεν (που, όπως αποδείχθηκε, ήταν απλοί υπάλληλοι σε στριπτιτζάδικο) του παρουσίασαν μεγαλεπήβολα σχέδια τάζοντάς του, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία εταιριών για… εισαγωγή καφέ από την
aa 26Γκαμπόν και εξαγωγές ελληνικού λαδιού στην αφρικανική χώρα! Στις απολογίες τους στον 18ο τακτικό ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για απάτη και κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων, απέδωσαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση σε έναν άγνωστό ονόματι Αλεξ.

Τους χρησιμοποίησαν

Οπως υποστήριξαν, εκείνος είχε οργανώσει τα πάντα και τους χρησιμοποίησε για να μεταφέρουν τα φιαλίδια με τις «μαγικές» χημικές ουσίες σε ένα εκ των θυμάτων. Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, με εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οπως επισήμανε στην «Espresso» ο συνήγορός τους, Γιάννης Γλύκας, η απόφαση για τη μη προφυλάκισή τους στηρίχτηκε εν μέρει και στο γεγονός ότι «η καταγγελθείσα πράξη εξαπάτησης ήταν τόσο χονδροειδής, που μπορούσε να γίνει αμέσως αντιληπτή από το φερόμενο θύμα, το οποίο ωστόσο, υποκύπτοντας σε προσωπικές αδυναμίες του, την απληστία, διέθεσε τα χρήματά του, αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...