Τα «τέρατα του Ισλάμ» σκόρπισαν (πάλι) φρίκη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες

Οι τζιχαντιστές μάτωσαν την «καρδιά» της Ευρώπης με το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο του Zάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Την ευθύνη για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, οι οπαδοί του οποίου μέσω των social media πανηγύρισαν για το νέο αιματοκύλισμα.

Το κουβάρι του τρόμου άρχισε να ξετυλίγεται γύρω στις 8 το πρωί τοπική ώρα, όταν δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το αεροδρόμιο, σκορπίζοντας τον θάνατο στην αίθουσα αναχωρήσεων που εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτη ταξιδιώτες. Ακριβώς πριν από τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα αραβικά. Εντρομοι εκατοντάδες άνθρωποι, άλλοι αιμόφυρτοι και άλλοι σε κατάσταση σοκ, έτρεχαν να σωθούν, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας και τα ασθενοφόρα με τους τραυματιοφορείς που έφτασαν επί τόπου προσπαθούσαν απεγνωσμένα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους δεκάδες τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είχαν καρφιά στα σώματά τους, καρφιά τα οποία οι δράστες είχαν βάλει στις βόμβες προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Αμέσως το αεροδρόμιο έκλεισε για όλες τις πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες και οι χώροι εκκενώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια των τρένων αλλά και κλείσιμο των συνόρων με τη Γαλλία και την Ολλανδία. Την ίδια ώρα οι βελγικές Αρχές ανέβαζαν τον συναγερμό στο ανώτατο επίπεδο «4», βγάζοντας ξανά στους δρόμους τον στρατό.

Εσπειραν τον θάνατο

Ενώ αυτά συνέβαιναν στο Ζάβεντεμ, στις 9.11 τοπική ώρα νέα ισχυρή έκρηξη, αυτήν τη φορά στον κεντρικό σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, πολύ κοντά σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συγκλόνιζε το κέντρο των Βρυξελλών σπέρνοντας κι εκεί τον θάνατο. Οπως ήταν αναμενόμενο, το μετρό διέκοψε αμέσως τη λειτουργία του και οι χώροι στους σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας εκκενώθηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωρες αργότερα έγινε γνωστή η πληροφορία ότι οι καμικάζι στόχευαν σε εκατόμβη νεκρών. Οι τρομοκράτες πυροδότησαν τη «μητέρα του Σατανά», ένα είδος ιδιαίτερα ισχυρών εκρηκτικών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τόσο στις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο όσο και στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι.
Κατόπιν αυτών, όλες οι χώρες της Ευρώπης έσπευσαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους.

Τρεις οι δράστες, δεκάδες οι νεκροί


Η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία του Βελγίου, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το χθεσινό πολύνεκρο χτύπημα στις Βρυξέλλες, με την αστυνομία να αναζητεί έναν από τους τρεις δράστες του μακελειού στο αεροδρόμιο. Εδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφία του από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, όπου εμφανίζεται ντυμένος με λευκό τζάκετ και καπέλο να σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών. Οι άλλοι δύο που ήταν δίπλα του πιστεύεται πως είναι νεκροί. Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, υπάρχουν τουλάχιστον 34 νεκροί από το τριπλό χτύπημα και περισσότεροι από 200 τραυματίες. Μεταξύ των τελευταίων και δύο Κύπριοι, η Μάριελ Βούτουνου, που υπέστη εγκαύματα από την έκρηξη στο αεροδρόμιο, και ο Ανδρέας Χαραλάμπους, που υπέστη μικρές εκδορές από την έκρηξη στο μετρό.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον