Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Από τα hot spots σε «lux χωριό»

Στο παραθεριστικό συγκρότημα LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας, σε 38 διώροφα κτίρια, θα στεγαστούν 300 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά από τη Συρία

Στο παραθεριστικό συγκρότημα LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας, σε 38 διώροφα κτίρια, θα στεγαστούν 300 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά από τη Συρία

Στους χώρους του παραθεριστικού κέντρου LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Ελλάδα. Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προετοιμασία του κέντρου και από μέρα σε μέρα αναμένεται η έλευση τουλάχιστον 300 προσφύγων, κυρίως οικογενειών, που θα εγκατασταθούν στα 38 διώροφα κτίρια του «τουριστικού χωριού».

f3 7

Το LM Village, το οποίο ανήκει στους Δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Φυλής, παρέμενε κλειστό εδώ και επτά χρόνια. Υστερα από πρόταση του Δήμου Φυλής και με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας- Κυλλήνης παραχωρήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων, οι οποίοι θα είναι οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

f4 5

Η προετοιμασία των εγκαταστάσεων άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με στελέχη και σμηνίτες της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας να αποκαθιστούν τις ζημιές και να διαμορφώνουν κατάλληλα τους χώρους, ενώ ειδικά συνεργεία επισκεύασαν το ηλεκτρολογικό δίκτυο και επανέφεραν το ρεύμα στα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους του κέντρου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες και η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα.

f5 1

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πολέμου, γι’ αυτό παραχωρούμε τα 19 από τα 38 κτίρια του κέντρου που μας ανήκουν, ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Συρία και οικογένειες με μικρά παιδιά» ανέφερε ο συριακής καταγωγής δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει το παραθεριστικό κέντρο να γίνει ένας μεγάλος καταυλισμός.

f6

Τα άλλα 19 κτίρια του κέντρου παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Αμυνας από τον συνιδιοκτήτη, τον Δήμο Φυλής, στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης της Πελοποννήσου καταλογίζουν ότι έριξε την ιδέα για τη μετατροπή του LM Village σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων χωρίς να έχει ενημερώσει πρώτα τον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

f2 6
Ωστόσο, κάτοικοι της Μυρσίνης και της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή και ήδη συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να σταματήσει κάθε ενέργεια μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων στο LM Village.

Κέντρο φιλοξενίας και 2.000 εμβόλια

f7

Στη λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά προχωρεί το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο πλαίσιο της δράσης του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του ιδρύματος και πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO. Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε ότι, εκτός από τα 2.000 εμβόλια που έχει ήδη διαθέσει σε παιδιά προσφύγων στην Ειδομένη και στον Πειραιά, το ίδρυμα είναι σε θέση να χορηγήσει άμεσα άλλα 2.000 εμβόλια και να παραγγείλει ακόμη 4.000, εφόσον παραστεί ανάγκη, τόσο για τα προσφυγόπουλα όσο και για Ελληνόπουλα που αδυνατούν να εμβολιαστούν.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...