Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Νέα Σμύρνη, έχεις ταλέντο

Η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης και ο Μιχάλης Σουρβίνος σε ρόλο coach σε μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο δήμος

Ενας πρωτότυπος μουσικός διαγωνισμός ξεκίνησε χθες στη Νέα Σμύρνη, μακριά από κάμερες και χωρίς παρουσιαστές και πικρόχολες κριτικές, που στόχο έχουν να προσβάλουν τον συμμετέχοντα για χάρη της τηλεθέασης! Η πρωτοβουλία βαδίζει στα χνάρια των τηλεοπτικών «Voice» ή «Ελλάδα έχεις ταλέντο», με τα ονόματα των coaches που αναλαμβάνουν τη μουσική εκπαίδευση να χαρίζουν στη διοργάνωση κύρος και πολιτιστική αξία.

ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο κορυφαίος σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και ο κλασικός κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος θα διδάξουν ο καθένας στον τομέα του μέσα από τα ειδικά σεμινάρια και θα έχουν την ευθύνη για την επιλογή των ταλαντούχων φιναλίστ (τρεις από κάθε κατηγορία) που θα διεκδικήσουν στο τελικό στάδιο τα χρηματικά βραβεία!

Την πρωτοβουλία για το Nea Smirni Music Project, όπως είναι ο τίτλος του διαγωνισμού που διοργανώνεται στη Νέα Σμύρνη, είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης.

Η «Espresso» συνάντησε τον μαέστρο μαζί με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τον κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο σε μια από τις πρόβες τους. «Το project παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους μας, αφού στόχος μας είναι μέσα από τους τρεις κύκλους των σεμιναρίων να διδάξουμε μουσικά μυστικά στους συμμετέχοντες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, απ’ όλη την Ελλάδα.

Σεμινάριο

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, ενώ όσοι καταφέρουν να βρεθούν ανάμεσα στους ταλαντούχους θα διεκδικήσουν χρήματα και συμμετοχές σε συναυλίες στο πλευρό των καθηγητών τους» εξηγεί ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και συνεχίζει: «Μέσα από τους τρεις κύκλους σεμιναρίων, ανάλογα με το τι θα επιλέξουν, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να διδαχθούν αλλά να δείξουν και το ταλέντο τους, που είναι η ραχοκοκαλιά στο όλο εγχείρημα».

Το πρώτο τριήμερο σεμινάριο για τον κόσμο του μπουζουκιού («Του μπουζουκιού η τέχνη») ξεκίνησε χθες με πρώτο «προπονητή» τον διακεκριμένο σολίστ Μανώλη Καραντίνη. Το τριήμερο 8, 9, 10 Απριλίου αναλαμβάνουν η Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με τον σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αντώνη Κορωναίο στο σεμινάριο «Το λυρικό τραγούδι αλλιώς». «Περιμένω με αγωνία να ακούσω και να ανακαλύψω νέες λυρικές φωνές, που υπάρχουν πολλές ανά την Ελλάδα. Εχω τόσο μεγάλη αγάπη στην τέχνη μου, που δέχτηκα με χαρά να τη μεταλαμπαδεύσω. Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την πρωτοβουλία» αναφέρει η σοπράνο.

Ο διαγωνισμός κλείνει το τριήμερο 15, 16, 17 Απριλίου, όταν ένας από τους καλύτερους κλασικούς κιθαρίστες, ο Μιχάλης Σουρβίνος, θα παρουσιάσει το σεμινάριο με τίτλο «Κιθάρες του κόσμου». Στο πλευρό του ο Αγγελος Μπότσης, προκειμένου να δείξουν μαζί την αμεσότητα του πολυφωνικού οργάνου: «Χαίρομαι που είμαι μέλος μιας τόσο σημαντικής ομάδας καλλιτεχνών.

Με αρχηγό τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία του Nea Smirni Music Project, που πιστεύω ότι θα έχει λαμπρό μέλλον».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...