Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Skype στις φυλακές!

05/04/2016 - 12:01 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Οι κρατούμενοι στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα θα έχουν σύντομα ηλεκτρονική επικοινωνία με τους οικείους τους

Οι κρατούμενοι στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα θα έχουν σύντομα ηλεκτρονική επικοινωνία με τους οικείους τους

Μετά τα «ροζ» κελιά έρχεται η ψηφιακή εποχή στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με την τοποθέτηση συσκευών, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους κρατουμένους να επικοινωνούν μέσω Skype με τους δικούς τους!

Σπάνια θα είναι, σύμφωνα με τα νέα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης, η εικόνα των κρατουμένων που στέκονται στην ουρά μπροστά από τα καρτοτηλέφωνα, προκειμένου να έχουν λίγα λεπτά επικοινωνίας με τη σύζυγο, τα παιδιά ή τους γονείς τους. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, πιθανότατα οι έγκλειστοι θα περιμένουν τη σειρά τους για το pc, αφού, σύμφωνα με τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, προχωρεί η τοποθέτηση συσκευών για να επικοινωνούν μέσω Skype, έχοντας και οπτική επαφή με τους δικούς τους, περίπου όπως στο επισκεπτήριο!

«Προχωρούμε στην τοποθέτηση συσκευών και με σύνδεση μέσω Skype, ώστε σιγά σιγά οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Δεύτερη ανάγνωση» του Πρακτορείου 104,9 FM ο κ. Παρασκευόπουλος. Προ ημερών είχε εξαγγείλει τη δημιουργία «κελιών του έρωτα», δηλαδή ειδικών χώρων όπου θα συναντούν οι κρατούμενοι τις συζύγους ή τις συντρόφους τους!

Νέες δομές

Οπως σημείωσε ο ίδιος, το έργο της διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αναπτύξει νέες δομές στις φυλακές και επισήμανε ότι στόχος είναι η αναγέννηση του σωφρονιστικού συστήματος. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παρασκευόπουλος στην πρώτη μονάδα απεξάρτησης, η οποία λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και στον χώρο υποδοχής οικογενειών και παιδιών, στο επισκεπτήριο των Φυλακών Γρεβενών, υπογραμμίζοντας ότι προχωρεί η ένταξη των νοσηλευτηρίων των φυλακών στο ΕΣΥ.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.