Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Οι ανθυγιεινές τροφές στο… μικροσκόπιο!

Πώς κάτι που θεωρείται βλαβερό μετατρέπεται σε ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ανθυγιεινά τρόφιμα το κρέας, τις πατάτες, το ψωμί, τα παγωτά. Ομως, συχνά αυτό που θεωρούμε ανθυγιεινό μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι υγιεινό, αλλά και το αντίστροφο. Τα λαχανικά που σοτάρονται σε βούτυρο, τα όσπρια που «κολυμπούν» στο λάδι και η φρουτοσαλάτα που ενισχύεται γευστικά με μέλι, σαντιγί και χυμούς φρούτων μπορούν να μετατραπούν σε ανθυγιεινές επιλογές. Η εκπομπή «Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 17.20 από το Mega, επιχειρεί να απενοχοποιήσει αρκετές τροφές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ανθυγιεινές και αποδεικνύει με τη συμβολή των επιστημόνων ότι η ποσότητα, η συχνότητα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις παρασκευάζουμε μπορούν να τις μετατρέψουν σε επιτρεπτές, ακόμη και υγιεινές επιλογές στο διαιτολόγιό μας. Οι συγκρίσεις που γίνονται όσον αφορά το κρέας είναι άκρως εντυπωσιακές, καθώς φαίνεται ότι ένα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα είναι πιο ανθυγιεινή επιλογή από ένα ψητό ψαρονέφρι και ότι ένα μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να είναι πιο παχυντικό από ένα μπιφτέκι που αποτελείται μόνο από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά.

Η έρευνα της εκπομπής προσπαθεί να καταρρίψει μύθους γύρω από το λάδι που χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας, το ψωμί, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια, τα γλυκά και το παγωτό. Παράλληλα, με τη βοήθεια χημικού τροφίμων αναζητεί την αλήθεια γύρω από τα τρόφιμα που παραδοσιακά θεωρούμε επιβαρυντικά για την υγεία και το βάρος μας, όπως οι κονσέρβες, τα τυποποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και τα κατεψυγμένα. Στο στούντιο καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο σεφ Ακης Πετρετζίκης, ο οποίος καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν καλές και κακές τροφές αλλά και πώς ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε ένα τρόφιμο μπορεί να το κάνει υγιεινό ή ανθυγιεινό. Η εκπομπή ζητεί ακόμη την άποψη ενός ψυχολόγου για το νέο «φαινόμενο» των καιρών, την ορθορεξία, την τάση που εξελίσσεται σε ψυχαναγκασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια να τρέφονται απολύτως υγιεινά με συγκεκριμένες τροφές και να χρειάζονται έως και τρεις ώρες για να προετοιμάσουν ένα γεύμα τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...