Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Το σπίτι των $ 190 εκατ.!

Η έπαυλη με τα δώδεκα υπνοδωμάτια και τα δύο νησιά περιμένει τον εκλεκτό που θα «σπρώξει» το αμύθητο ποσό για να την κάνει δική του.

2h96k8636Ο όρος «μονοκατοικία» είναι μάλλον λίγος για να περιγράψει το Copper Beech Farm στο Γκρίνουιτς των ΗΠΑ, το οποίο με τιμή πώλησης 190.000.000 δολάρια είναι αυτήν τη στιγμή το ακριβότερο στη μεσιτική αγορά των ΗΠΑ.

Χτισμένη το 1896 με γαλλική αισθητική, η έπαυλη των 4.120 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει δώδεκα υπνοδωμάτια, επτά μπάνια, δύο WC, βιβλιοθήκη, σολάριουμ, κελάρι κρασιών και έναν ολόκληρο όροφο για να στεγάζεται το πολυάριθμο προσωπικό που απασχολεί. Η «μονοκατοικία», όπως περιγράφεται στη σχετική αγγελία, βρίσκεται χτισμένη στο κέντρο μιας έκτασης είκοσι στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται σε δύο νησιά. Εκτός από μία πισίνα μήκους 22 μέτρων, διαθέτει γήπεδο τένις, σπα, πέτρινο ξενώνα και φυσικά τεράστιες επιφάνειες με γκαζόν και σπάνια είδη λουλουδιών.

Το εν λόγω ακίνητο είχε μόλις δύο ιδιοκτήτες στη μακρόχρονη ιστορία του. Ο Χάριετ Λόντερ Γκρίνγουεϊ, γιος ενός εκ των συνιδρυτών της US Steel, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας των ΗΠΑ, αγόρασε την οικία το 1904 και έζησε εκεί για 75 χρόνια. Εν συνεχεία το ακίνητο πέρασε στον νυν ιδιοκτήτη του, Τζον Ράντεϊ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της υλοτομίας, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η τιμή αγοράς του, δεδομένου ότι το deal δεν έγινε μέσω μεσιτικού γραφείου. Η εκτίμηση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν αποτέλεσε εύκολη υπόθεση ούτε για τους ειδικούς, καθώς σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ογκιλβαϊ, αποκλειστικό συνεργάτη του μεσιτικού γραφείου Christie’s International Real Estate, «είναι δύσκολο να ξέρεις πόσο αξίζει κάτι τόσο σπάνιο». Οπως εξηγεί, το τελευταίο παρόμοιο παραθαλάσσιο ακίνητο είκοσι στρεμμάτων που είχε στο Γκρίνουιτς ήταν το 1954, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει γίνει μελέτη τεμαχισμού του οικοπέδου σε μικρότερα για πώληση σε περισσότερους από έναν αγοραστές.

Παρά το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οι εσωτερικοί χώροι του χρειάζονται σίγουρα ανακαίνιση. Ο Ράντεϊ, για παράδειγμα, σκόπευε να δημιουργήσει κουζίνα ενιαία με το σαλόνι, δεδομένου ότι σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα σπίτια σαλόνι και κουζίνα βρίσκονται αν όχι σε ενιαίο χώρο, σίγουρα στον ίδιο όροφο. Στην περίπτωση του Copper Beech Farm ωστόσο, η κουζίνα βρίσκεται στο υπόγειο, δηλαδή το επίπεδο που προορίζεται για το προσωπικό. Πέρα από αυτό, κρίνεται αναγκαία και μια αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς σε αρκετά σημεία του υπάρχουν παλιοί σωλήνες ενδοεπικοινωνίας από την εποχή που δεν υπήρχε ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....