Καλλιτεχνική συνύπαρξη από Ελληνες της διασποράς

Από την ΕΤ3 αύριο το απόγευμα.

Ελληνες καλλιτέχνες της διασποράς, σε Γερμανία και Ολλανδία, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ντελφτ, τον Γιάννη Μεράβογλου, διευθυντή ραδιοσταθμού στην Αυστραλία, και τους ποδηλάτες Νίκο Ράδη και Βασίλη Κιρτζάκη συναντά σήμερα στις 18.30 η «Διασπορά» της ΕΤ3. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής η Χρύσα Σάμου φιλοξενεί τον γητευτή του φωτός Τόνι Μανιάτη, την Αλεξάνδρα Ζώη από την Πάτρα που μας χαρίζει εικαστικά σύμβολα και γράμματα-ιστορίες τέχνης, τον Μακεδόνα Γιάννη Βελλή της Μελίνας, της Κάλλας και της Μέριλιν. Στη συνέχεια συναντά τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ντελφτ. Οι νεοφερμένοι στην Ολλανδία Ελληνες καταθέτουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. Επισημαίνουν κινδύνους και εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα τους με τις γνώσεις και τις διακρίσεις που λαμβάνουν στο εξωτερικό. Επίσης, η εκπομπή παρουσιάζει το εγχείρημα δύο νέων ομογενών της Γερμανίας, των Νίκου Ράδη και Βασίλη Κιρτζάκη, να διανύσουν την απόσταση Στουτγάρδη – Αθήνα με ποδήλατο. Τέλος, ο διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού της Αυστραλίας Γιάννης Μεράβογλου μάς συστήνει τον Ελληνισμό του Σίδνεϊ που στέκει αρωγός στην ελληνική κρίση, βοηθώντας μέσα από ραδιομαραθωνίους ιδρύματα της χώρας μας, ενώ δίνει το στίγμα της νέας ελληνικής μετανάστευσης που αποκρυσταλλώνει τι πρέπει να αποφεύγουν εκείνοι που στρέφουν το βλέμμα για μια δεύτερη ευκαιρία στην πολυπολιτισμική ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...

Αγγελική Ηλιάδη για τον Μπάμπη Λαζαρίδη: «Με κακοποιούσε άσχημα – Φοβόμουν να μη μου πάρει το παιδί»

Η Αγγελική Ηλιάδη προχωρά σε μια βαθιά προσωπική αποκάλυψη,...