Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Λύση έδωσε το ΣτΕ

Το ανώτατο δικαστήριο με την απόφασή του εκτονώνει την κρίση.

Τη λύση που δεν μπορούσαν να δώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την πρωθυπουργική απόφαση περί αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ, την έδωσε τελικά χθες αργά το βράδυ το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου και προήδρευε σε μία από τις πιο δραματικές συσκέψεις με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το ανώτατο δικαστήριο έλυνε τον γόρδιο δεσμό ζητώντας την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο η απόφαση δεν διευκρινίζει εάν το άνοιγμα αυτό θα πρέπει να γίνει με το παλαιό καθεστώς ή με το νέο που πρεσβεύει η κυβέρνηση. Ετσι λύνει τα χέρια του κ. Σαμαρά να προχωρήσει στην εξυγίανση με βάση το πλάνο που έχει ανακοινώσει.

Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη λιτή αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου για τη σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη έχοντας εμφανή διάθεση να μην πάει η χώρα στις εκλογές λόγω διαφωνίας μεταξύ των εταίρων. «Σήμερα αναβαπτίζουμε τη σχέση μας» τους είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «για να μην παραδώσουμε τη χώρα στον λαϊκισμό και πάμε σε εκλογές που θα είχαν ως συνέπεια την παραγραφή αδικημάτων της λίστας Λαγκάρντ, την πτώση του τουρισμού και την ακύρωση της μεγάλης ενεργειακής συμφωνίας του αγωγού φυσικού αερίου TAP».

Αμέσως μετά κατέθεσε τις εξής προτάσεις:

1. Να συγκροτηθεί μια διακομματική προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για την ΕΡΤ, με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. 2. Η επιτροπή αυτή να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό δημοσιογράφων και τεχνικών (όσο το δυνατόν λιγότερους) προκειμένου να λειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ, μέχρι την ίδρυση του νέου φορέα. 3. Να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης. 4. Να υπάρξει τεχνογνωσία στο στήσιμο της νέας ΕΡΤ από στελέχη του βρετανικού BBC. 5. Να συζητηθούν από κοινού με τα κόμματα η φιλοσοφία και η στρατηγική της νέας ΕΡΤ. 6. Να οριστεί αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα το πρόγραμμα, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. 7. Μετά το συνέδριο της Ν.Δ. (θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα) να γίνει ανασχηματισμός με τη συμμετοχή αμιγώς πλέον πολιτικών προσώπων, εάν κάτι τέτοιο συμφωνηθεί από τους τρεις. 8. Να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων. 9. Να συναντηθούν και πάλι άμεσα, με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...






Μποζουκια Αθηνα