Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ο Μπερνάρ Ταπί μένει «ταπί» λόγω απάτης!

Κατάσχεση περιουσίας του Γάλλου μεγιστάνα παρά την άνωθεν αρωγή.

Ο άλλοτε κραταιός και πολυδαίδαλων διασυνδέσεων Γάλλος επιχειρηματίας, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν, ποδοσφαιρικός παράγοντας αλλά και ηθοποιός Μπερνάρ Ταπί τείνει προς το… ταπί, χωρίς όμως να είναι ψύχραιμος! Δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde» αποκαλύπτει ότι η εισαγγελία του Παρισιού έχει διατάξει από τις 28 Ιουνίου την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η βίλα Μαντάλα στο Σεν Τροπέ, την οποία ο Ταπί είχε αγοράσει το 2011, αντί 48 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισαγγελία φέρεται να ετοιμάζει απόφαση για συνέχεια, με την κατάσχεση έξι τραπεζικών του λογαριασμών, μιας ασφάλειας ζωής ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τα μερίδιά του στον όμιλο Hersant Media. Κάποια άλλα μέσα ωστόσο υποστηρίζουν ότι το μερίδιό του σε αυτό τον όμιλο έχει ήδη κατασχεθεί.

Οι κατασχέσεις είναι αποτέλεσμα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Ταπί για οργανωμένη απάτη στην υπόθεση της διαιτησίας, στην οποία εμπλέκεται και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Οι δικαστές εκτιμούν ότι ο επιχειρηματίας υπήρξε ο κύριος αποδέκτης των καταβληθέντων ποσών από το Consortium de Realisations, τον υπό κρατική εποπτεία οργανισμό που επιφορτίσθηκε με την εκκαθάριση των στοιχείων παθητικού της τράπεζας Credit Lyonnais, όταν αυτή βρέθηκε στο χείλος της πτώχευσης το 1993. Ο 70χρονος σήμερα επιχειρηματίας φέρεται συγκεκριμένα να είχε ευνοϊκή μεταχείριση από την Κριστίν Λαγκάρντ το 2007, όταν αυτή ήταν υπουργός Οικονομικών στην υπόθεση της διαιτησίας της πολυετούς διένεξης που είχε ο πρώτος με το γαλλικό κράτος για την πώληση από την Credit Lyonnais των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Adidas. Αυτή η ευνοϊκή διαιτησία φέρεται να του απέφερε 403 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν τη μεγάλη έκταση της απάτης, ο Ταπί εξακολουθεί να έχει τη στήριξη ενός δικτύου με πολύ καλά αντανακλαστικά. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Le Figarο», έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή στήριξης του Ταπί με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δημιούργησε ένα σάιτ αλλά και μια σελίδα στο facebook. Πρωτοστάτης σε αυτή την ομάδα είναι ο Μισά Ντιμπερνάρ, δραστήριο μέλος του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, που ζει μόνιμα στο Μαϊάμι εδώ και οκτώ χρόνια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα